• Logo

    Rechtenvrij

Écoutez steunt de Week tegen de Eenzaamheid

22-09-2019, 12:45 | Lezersnieuws | Marina

Van 1 t/m 8 oktober a.s. is het de Week tegen de Eenzaamheid. Écoutez, met vestigingen in Soest, Baarn en Bunschoten-Spakenburg, steunt dit initiatief met een gezellige koffietafel op dinsdagmiddag 1 oktober in de winkel in Baarn. Iedereen is welkom.

Volgens cijfers van het ministerie van VWS voelt meer dan een miljoen Nederlanders zich eenzaam. In Baarn zou 43% van de inwoners zich eenzaam voelen, in Soest idem dito (bron: Ministerie van VWZ, Wijk- en Buurtcijfers Eenzaamheid). Lisette Kolenbrander: ‘Hoewel de ervaring leert dat mensen met gehoorverlies eerder kans hebben op een sociaal isolement dan mensen die wel goed kunnen horen, zijn dat cijfers waar wij van schrikken. We beseffen heel goed dat je eenzaamheid niet van de één op de andere dag oplost, maar de Week tegen de Eenzaamheid maakt ons allemaal weer even bewust van het feit dat er mensen in onze directe omgeving zijn die aandacht nodig hebben. Wij geven graag het goede voorbeeld door een open koffie te organiseren op dinsdag 1 oktober bij ons in de Brinkstraat. Geen poespas, geen programma en geen verplichtingen. Gewoon voor wie zin heeft in koffie of thee met wat lekkers, en een praatje met elkaar. We draaien muziek en zorgen voor kranten op de leestafel. Het wordt vast heel gezellig.’ 
De koffietafel wordt georganiseerd op dinsdag 1 oktober 2019 van 14.00 tot 16.00 uur bij Écoutez in de Brinkstraat 22-24 in Baarn. Aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom en er zijn geen kosten aan verbonden.