• Vanaf links: Roelof Meijer (voorzitter Eemsnoer bestuur), Joke Bosland (Museum Soest) en Sven Lankreijer juryvoorzitter).

    Peter Beijer

Eemsnoer Award voor Museum Soest

16-09-2019, 22:48 | Lezersnieuws | Peter

SOEST - De Eemsnoer Award 2019 is gewonnen door Museum Soest. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die van verbindende betekenis is geweest in het Eemgebied.

De drie genomineerden waren Wim Smeets, de belangrijke kracht van de oprichting van de Natuurwerkgroep Bunschoten, een onderdeel van IVN Eemland. Eén van zijn verdiensten is zijn bijdrage aan de inrichting van het gebied bij de Palendijk.

Wijkmuseum Soesterkwartier, dat is opgericht door enkele bewoners was de tweede genomineerde. Het museum doet onderzoek naar de geschiedenis van de wijk en organiseert daarover tentoonstellingen. 

Museum Soest was de derde genomineerde en uiteindelijke winnaar. Het Museum Soest houdt de historie van Soest levend met wisselende exposities in het voormalige verenigingsgebouw aan de Steenhoffstraat. 

Tijdens een prachtige en bovenal gezellige boottocht op de Fietsboot met ruim veertig belangstellenden, werd de prijs -een bewerkte oude landkaart van het Eemgebied-uitgereikt door juryvoorzitter, Sven Lankreijer, wethouder van Eemnes.  

Namens Museum Soest nam vrijwilligster Joke Bosland de prijs in ontvangst, die samen met Dymen van Emst en Marijke Janson het museum vertegenwoordigde.