• Voorlezen, puzzelen, een praatje. Contact tussen senior en peuter.

    Archief Idea

Invalopa's en invaloma's op bezoek bij peuters van Klein Vliegdorp

SOESTERBERG Bibliotheek Idea Soesterberg en de SWOS gaan maandelijkse ontmoetingen organiseren in De Linde, voor senioren uit Soesterberg en peuters van het Kinderdagverblijf Klein Vliegdorp.

Eén keer per maand wordt een senior op een donderdagochtend uitgenodigd om op visite te komen bij Bibliotheek Idea in dorpshuis De Linde, waar de koffie uiteraard klaar staat. De 'inval oma' of 'inval opa' kan een mooi prentenboek voorlezen, helpen bij het maken van een puzzeltje of met de kinderen een praatje maken, dit in een ongedwongen sfeer. Een gezellig ontmoeting, die voor zowel de senioren als de kinderen van toegevoegde waarde zal zijn, vinden ze bij zowel de bieb als de SWOS en het kinderdagverblijf.

OPROEP Idea en SWOS nodigen senioren uit, die het leuk lijken om een inval opa of opa te zijn, om zich aan te melden. Het maandelijkse bezoek aan de kinderen is telkens op een donderdag, van 10.00 tot 12.00 uur in De Linde. De eerste ontmoeting vindt plaats op donderdag 20 februari. Althans, dat is het streven van de betrokken organisaties.

BIJZONDER Ze hopen dat de animo onder oudere Soesterbergers groot zal zijn. Het is voor hen een leuk en gezellig uitje en voor de peuters zal de ontmoeting ook een bijzonder karakter geven aan de opvang. In maart wordt gekeken of er voldoende aanmeldingen zijn om de maandelijkse activiteit voort te zetten.

AANMELDEN Aanmelden voor deze nieuwe activiteit voor 'oud en jong' kan bij Dolores of Tineke van Ontmoetingscentrum Soesterberg, tel. (0346) 351402 of soesterberg@swos.nl. Ook Lieke van Bibliotheek Idea kan meer informatie verstrekken en desgewenst mensen inschrijven, tel. 085-222777 of 06-29250014 of lweijers@ideacultuur.