• Pixabay

Mijn Leven 2.0 zoekt ervaringsdeskundigen voor nieuw initiatief

SOEST In de gemeente Soest wordt dit najaar gestart met een nieuw initiatief van Mijn Leven 2.0. Met 'Stap in je leven 2.0' krijgen mensen die in de loop van hun leven te maken krijgen met een ziekte of fysieke beperking hulp om hun leven zo prettig mogelijk vorm te geven. Inwoners uit Soest en Soesterberg krijgen bijvoorbeeld ondersteuning via een videoservice en mini-coaching.

,,Na een ongeval, herseninfarct of ziekten als kanker of reuma, zijn er vaak blijvende gevolgen in het dagelijks leven. Mijn Leven 2.0 wil inspireren en steunen bij het (weer) vormgeven van je leven. Inspireren door ervaringen te delen van anderen die hetzelfde meemaakten, en steunen door het attent maken op informatie, hulp en hulpverleners met expertise op het gebied van goed leven met een ziekte of fysieke beperking", aldus de initiatiefnemers.

ERVARINGSDESKUNDIGEN De diensten worden mede mogelijk gemaakt door een gemeentelijke subsidie vanuit het Innovatiefonds Sociaal Domein. Ecare4you, de organisatie die het initiatief nam voor Mijn leven 2.0, is daarom nu op zoek naar ervaringsdeskundigen uit Soest en Soesterberg met een fysieke beperking of ziekte die hun leven (weer) op de rit hebben. Die ervaring wordt gebruikt voor onder andere korte video's en verhalen voor op de website.

Aanmelden kan via mia.willems@ecare4you.nl of 06-12272027. Meer informatie is te vinden op mijnleventweepuntnul.nl