• Eempers
  • Eempers

Senioren maken rit in oude paardentram

SOEST Bewoners van woon-zorgcentrum Molenschot stond donderdag een bijzonder uitstapje te wachten: een rit met de trekker-tram. Zowel 's morgens als 's middags stapte een groep in de omgebouwde paardentram die sionds 2012 in bezit is van eethuis De Stoeterij in Soesterberg. Het paard is vervangen door een tractor.

De rit was een initiatief van de Vrienden van Molenschot, vertelde woordvoerder Karel van Geet. Deze organisatie heeft al veel wensen van Molenschot vervuld, onder meer de aankleding van de grote zaal, de aanschaf van speciale matrassen en rolstoelen. De Vrienden konden dit betalen dankzij de legaat, maar inmiddels is er in de loop der jaren zoveel uitgegeven dat de mogelijkheden voor de Vrienden uitgeput dreigen te raken. ,,Tenzij we nieuwe sponsors krijgen, maar, en daar hebben bijna alle instellingen mee te maken, die krijg je bijna niet meer. Dus als het geld eenmaal is is, is het afgelopen."

,,Dat zou jammer zijn", zegt Van Geet, ,,Want door wat de Vrienden doen, zie je altijd blije mensen, zoals hier." De stemming zat er dan ook al direct in nadat iedereen met een helpende hand of een zetje aan boord was gekomen. De rit ging naar De Stoeterij in Soesterberg, waarover Mieke Visser onderweg een en ander vertelde, terwijl in het eethuis zelf Miranda Kaizer aan 't werk was om de senioren te ontvangen en koffie en gebak.

Het was voor de bewoners van Molenschot een verrassende rit door een deel van het dorp waarvan ze mede door de herfstkleuren onderweg hebben genoten.