• Gemeente Soest

Vijf nieuwe ontmoetingsplekken voor jongeren

SOEST In de gemeente Soest worden vijf ontmoetingsplekken voor jongeren gecreëerd. In de overdekte zitjes, ook wel Kjoeps genoemd, kunnen jongeren elkaar treffen. Daar is vraag naar, zo bleek uit vragen en wensen van jongeren.

De Kjoeps reduceren geluid en zijn eventueel ook verplaatsbaar. Met de jongeren die de Kjoeps gebruiken, maakt de gemeente afspraken over het netjes houden van de plek en het rekening houden met eventuele buren. Het plan is om er in Soesterberg twee en in Soest drie te plaatsen.

MEEDENKEN ,,We zoeken samen met jongeren en andere inwoners naar concrete en geschikte plekken om de Kjoeps te plaatsen", aldus de gemeente. Belangrijk uitgangspunt van het college is om inwoners en organisaties in Soest vroegtijdig mee te laten denken bij het maken en uitvoeren van plannen. ,,Daar komt bij dat zij jongeren graag meer en vaker willen betrekken. Bij het vinden van plekken voor de Kjoeps maken we het jongeren daarom zo makkelijk mogelijk om via social media hun stem te laten horen."

Jongerenwerkers van Balans, (jeugd)boa's vanuit handhaving en wijkagenten denken ook mee. ,,Inwoners van Soest en Soesterberg, jong en oud, nodigen we binnenkort uit om mee te denken over de locaties en
de inrichting van de ontmoetingsplekken. Ieders bijdrage is daarbij van harte welkom."