• DJ Max Vermeulen treedt overal in het land op. Zijn ambities reiken nog verder. Een contract met Be Your Self opent nieuwe deuren.

    Tanno Witkamp

'Niet bang zijn om fouten te maken'

SOEST In de rubriek 'Op de man af' geven inwoners van de gemeente Soest antwoord op een reeks vragen. Goede en slechte gewoontes worden besproken, mooiste herinneringen, idolen en lijfspreuken. Deze week de 19-jarige Max Vermeulen, die onlangs een platencontract in de wacht sleepte. 

Naam Max Vermeulen.

Leeftijd 19 jaar.

Thuis Ik woon bij mijn ouders.

Beroep/opleiding Herman Brood Academie.

Hobby's DJ-en, muziek produceren en hardlopen.

Nog iets opmerkelijks gebeurd? Ik heb een platencontract getekend bij Be Yourself Music op 1 oktober! Tot nu toe heb ik altijd alles zelf gedaan. Ik produceer mijn eigen nummers in het genre Electronic Pop en zorg ervoor dat deze op alle kanalen, van YouTube tot Spotify, te beluisteren zijn. Ik ben lang op zoek geweest naar een goede partij om mee samen te werken en die heb ik nu gevonden. De bedoeling is dat we in het nieuwe jaar vier platen gaan uitbrengen.

Welke weg plaveit dat contract voor jou? Dit zorgt ervoor dat ik mijn muziek echt op een professionele manier ga uitbrengen. Met een team dat daar in mee denkt en het gaat promoten.

Treed je vaak op? Ik treed regelmatig op. Ik heb een hele lange tijd veel gedraaid en heb er nu voor gekozen om echt mijn eigen ding te doen. Ik bedoel dat ik het liefst ook alleen maar de muziek draai die ik zelf wil draaien en niet de muziek die het publiek wil horen!

Waar kom je zoal? Van het Spant in Bussum tot aan de AFAS Life in Amsterdam. Veel poppodia zoals Melkweg, P60, P3, Vorstin maar ook Clubs zoals Escape, Club Nyx en Club Rex. In de zomer stond ik op Vogelvrij Festival in Uithoorn.

Komt er veel publiek op af? Het aantal mensen kan heel erg verschillen. De ene keer zijn het 300 mensen en op het andere moment zijn het er 1500.

Nog tijd voor een vriendin? Ja zeker wel!

Wat is je doel van je opleiding? Om als zelfstandig artiest een carrière op te kunnen bouwen in jouw genre. Je krijgt heel veel aangereikt maar tenslotte moet je het zelf allemaal doen.

Hoe kwam je in de muziek terecht? Ik ben met muziek opgegroeid thuis. Mijn vader speelde vanaf zijn studententijd al in bandjes. In groep 8 begon ik met radio maken voor school, samen met een klasgenoot en heb ik een jaartje pianoles gehad. Toen Martin Garrix en Avicii groter werden, heb ik voor mijn verjaardag een dj-set gevraagd. Op een gegeven moment wou ik ook zelf muziek gaan maken.

Heb je een idool? Swedisch House Mafia is er daar een van. De combinatie die zij tussen Pop en Dance maakt vind ik heel tof. Maar ook uit een band zoals Coldplay haal ik veel inspirati. Avicii zie ik ook nog steeds als een groot voorbeeld. De catchy melodieën die hij maakte waren echt bijzonder, en hoe erg gepassioneerd hij was met muziek.

Waar kunnen ze je na laat werk toch wakker voor maken? Mmm lastig, denk toch wel een grote boeking of gedraaid worden op de radio.

Wat doe jij over tien jaar? Dan hoop ik succesvolle tracks uitgebracht te hebben, opgetreden te hebben in binnen en buitenland op grote evenementen. En hiermee mijn geld te kunnen verdienen, en met mijn muziek mensen blij te maken.

Wat staat er op je bucket-list? Top 40 notering, buitenlandse tour, eigen show in een zaal in Nederland, veel reizen, album maken, kennis overbrengen op anderen, muziek produceren voor andere pop artiesten en nog veel meer.

Hoeveel uur per dag zit je op social media? Volgens mijn telefoon gemiddeld twee uur per dag. Vooral op Instagram en Facebook, ook om te netwerken.

Kijk je veel tv? Ik kijk niet heel veel programma´s op TV, maar vooral Netflix of Videoland.

Prettigste moment van de dag? Als je in je bed ligt voor het slapen gaan en je een hele productieve dag hebt gehad. En daar positief op terug kijkt.

Avond- of ochtendmens? Avond-/nachtmens. Ik werk ook meestal in de avond en 's nachts.

Je ideale zondag? Lekker uitslapen en op de bank een serie kijken.

Je beste gewoonte? Dat ik altijd vooruit wil blijven gaan.

En je slechtste? Te lang uitslapen.

Het ultieme geluk? Draaien op de grootste festivals van de wereld en dat iedereen je muziek kent en daar zijn of haar gevoel in kwijt kan.

Verdriet? Iedereen heeft verdriet. Dus ik ook zeker.

Vriendschap? Ik heb een hele leuke vriendengroep! Iedereen gaat steeds meer zijn eigen weg en dat vind ik leuk om te zien.

Mooiste herinnering tot nu toe? Het draaien op Vogelvrij Festival afgelopen zomer. Prime Time op een grote stage vlak voor zonsondergang waar het publiek helemaal losgaat.

Waar kun je niet tegen? Mensen die denken dat sommige dromen/doelen onmogelijk te behalen zijn.

Is er in Soest genoeg te doen voor jongeren? Persoonlijk denk ik van niet. Meeste mensen gaan uit in Baarn, Amersfoort of Hilversum. Terwijl er in Soest ook echt wel een aantal leuke plekken zijn!

Een dag de macht in Soest, wat zou je doen? Ik zou in Soest denk ik wel een leuke kroeg/club willen zien voor jongeren. Nu is dat er nog niet echt.

Lijfspreuk? Ik zeg altijd dat als je iets wilt, je het gewoon moet doen en moet blijven volhouden. Niet bang zijn om fouten te maken en blijven doorzetten en dan kom je er wel.

Ineens een miljoen op de bank, wat koop/doe je? Een reis maken met mijn familie en beste vrienden naar een hele mooie plek op aarde. En een leuke appartement kopen/huren.

Wat neem je mee naar onbewoond eiland? Een laptop, om altijd mijn muziek te kunnen blijven maken.

Wat wil je later achterlaten op aarde? Heel veel eigen tracks en dat mijn nabestaanden daar naar kunnen luisteren.