• De band Sixties Generations is één van de acts die 8 december optreedt tijdens het benefietconcert 'Back to the Sixties'.

    Saskia Berdenis Van Berlekom

'Back to the Sixties'-benefietconcert voor Vrienden van Meander

AMERSFOORT De theaterzaal van cultureel centrum De Flint in Amersfoort is zondag 8 december het decor voor een feestelijk ‘Back to the Sixties’-benefietconcert. De opbrengst gaat naar de stichting 'Vrienden van Meander'. Het evenement begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur.

Het doel van de organisatie is een mooie opbrengst genereren voor de stichting 'Vrienden van Meander'. Voorzitter van de stichting is Mark Röell, burgemeester van Baarn. In het Meander Medisch Centrum kunnen patiënten uit de regio Amersfoort rekenen op goede medische zorg. Ziekenhuizen moeten echter meer doen voor steeds minder geld. Allerlei extra voorzieningen kunnen niet uit het zorgbudget betaald worden, zoals een kindvriendelijke en comfortabele omgeving. Daarom zet deze onafhankelijke stichting zich hiervoor in.

IN HET ZONNETJE Ook willen de artiesten, aan het eind van het eerste lustrumjaar van het nieuwe ziekenhuis, de artsen, het verplegend- en overige personeel, én de vrijwilligers van het Meander Medisch Centrum in het zonnetje zetten.

Met het benefietconcert wil de organisatie een spetterende ode brengen aan de geweldige muzikale jaren zestig. En dat door middel van een afwisselende muziek/theater-voorstelling. Zo’n dertig bekende Sixties-hits worden gespeeld en gezongen door vijftien artiesten uit de regio Amersfoort. Bands als Sixties Generation, The Duster Sisters, Carmen Pierik, Peter Sips, John ter Weyden en anderen brengen nummers van onder meer The Beatles, Elvis Presley, Cliff Richard, The Cats, Simon & Garfunkel en Dusty Springfield. Ook worden er foto’s, filmpjes en korte anekdotes voor het voetlicht gebracht. Veel van de songteksten zullen worden geprojecteerd zodat er naar believen kan worden meegezongen.

EREGAST Als eregast is Luc van Colmjon (80) op 8 december in Flint aanwezig. Hij vormde destijds samen met zijn broer Godert het legendarische Amersfoortse duo The Butterflies. In 1958 scoorden zij een grote hit met het nummer ‘Willem wordt wakker’, een vertaling van ‘Wake up little Susie’ van The Everly Brothers.

The Butterflies worden beschouwd als één van de grondleggers van de Nederlands-talige popmuziek. Zij waren daarnaast de eerste tieneridolen van een nieuwe generatie. Eregast Van Colmjon reikt aan het eind van de show symbolische de opbrengst van het concert in de vorm van een cheque uit aan het bestuur van de stichting Vrienden van Meander.

BELANGELOOS Theater De Flint ondersteunt elk jaar een goed doel. Dit jaar is dat de voorstelling voor de Vrienden van Meander. Alle artiesten treden belangeloos op. Hierdoor en dank zij de steun van diverse sponsoren heeft de organisatie de prijs van de kaarten laag kunnen houden. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 16,50 euro, inclusief pauzedrankje en programmaboekje.

Kaarten via De Flint: www.flint.nl/programma/8 december.