• Chris Hinze in India. Het publiek kan mee op die reis, ook in Theater Idea, op 15 november.

    Chris Hinze

Chris Hinze neemt afscheid van het theater

SOEST Na ruim vijftig jaar neemt Chris Hinze afscheid van het theater met zijn nieuwe multimedia theatersolo productie Incredible India. Chris Hinze die 'live' speelt en improviseert op backing tracks en natuurlijk zijn persoonlijke verhalen en anekdotes.

De combinatie van adembenemende documentaire-achtige reisimpressies op een gigantisch scherm en muziek zorgen voor een optimaal effect bij het grote publiek, getuige de volle zalen van vorige multimediaconcerten in binnen- en buitenland. Mensen gaan zitten en laten zich twee uur lang zowel muzikaal als visueel optimaal verwennen. De voorstelling bestaat uit een unieke mix van indrukwekkende videobeelden met live muziek en backingtracks, collages en persoonlijke verhalen.

Incredible India neemt het publiek mee naar de onbekende en fascinerende en kleurrijke wereld van 1,5 miljard Indiërs; naar hun leven te midden van de overvolle steden, hun chaos, armoede en rijkdom, de overweldigende natuur, de talrijke Hindoeïstische tempels en paleizen, de hippie, dance, music &film scene en de prachtige stranden en eilanden. India is onvergelijkbaar fascinerend.

MUZIEKPRIJZEN Hinze won verschillende muziekprijzen en trad op met muzieklegendes zoals Peter Tosh en Toots Thielemans. Hij musiceerde met muzikanten uit verschillende culturen en muziekstijlen in onder meer Indonesië, India, Japan en Zuid-Amerika. In 2007 werkte hij aan de cd 'Tibet Impressions vol.3' en startte hij een tour met rapper Raymzter, met wie hij eerder al de clip 'Vechten Op Het Schoolplein' opnam, en met zangeres Rajae El Mouhandiz. In het totaal nam Hinze meer dan zestig albums op. Hij bracht eerder de theatervoorstellingen Tibet tot Tanger en Saliah, under African Skies. Incredible India is de laatste grote productie van Chris Hinze.

'Incredible India' wordt de allerlaatste grote productie van Chris Hinze. Hij gaat zich wijden aan reizen, muziek maken en aan zijn boek. Vrijdag 15 november, 20.15 uur, Chris Hinze, Incredible India, Theater Idea, Willaertstraat 49, 19,50 euro (CJP/65+ 18,00).