• Ron Witkamp
  • Ron Witkamp
  • Ron Witkamp

Nieuwe multimediatour bij Paleis Soestdijk

BAARN Paleis Soestdijk introduceert een multimediatour, waarbij bezoekers met ondersteuning van beeld en geluid het paleis kunnen ervaren. Ook is er een speciale multimediatour voor de jongste bezoekers. 

Tijdens de multimediatour hebben bezoekers de mogelijkheid om met een tablet en koptelefoon een uitgebreide tour door het paleis te maken. ,,De multimediatour geeft toegang tot een zee aan achtergrondinformatie", aldus het museum. 

ANEKDOTES Tijdens de multimediatour krijgen bezoekers in iedere ruimte informatie over die specifieke ruimte. Daarnaast zijn er persoonlijke verhalen en anekdotes. Paleismedewerkers Roy en Margriet, die al tientallen jaren op het paleis werken, vertellen over hun ervaringen. Paul Rem, conservator van Paleis het Loo, geeft een kunsthistorische toelichting. Ook zijn er historische opnames, zoals een toespraak van Koningin Wilhelmina uit de Tweede Wereldoorlog en een fragment uit de conference van Wim Sonneveld over het defilé op Koninginnedag.

FAMILIETOUR Naast de reguliere tour is er ook een speciale familietour die gericht is op kinderen. Zij bezoeken het paleis onder leiding van Pjotr, de lakei van de Russische prinses Anna Paulowna, die hen volgens het museum op interactieve wijze kennis laat maken met de koninklijke familie en het paleis.

ENTREE De multimediatour is gratis beschikbaar voor alle bezoekers van Paleis Soestdijk. Entreekaarten kunnen vooraf op www.paleissoestdijk.nl verkregen worden. Op de dag zelf kunnen bezoekers kaarten kopen aan de kassa.