• Foto ter illustratie.

    Archief BDUmedia

Nieuwe regie, traditionele activiteiten Koningsdag

SOESTERBERG Voor het eerst niet meer door het plaatselijke Oranje Comité Soesterberg maar onder de regie van de Stichting Oranjefeesten Soest, die alle activiteiten in de gehele gemeente Soest coördineert, viert Soesterberg op vrijdag 27 april Koningsdag met traditionele activiteiten. De organisatie ervan is in handen van sportvereniging AGAVS, ontmoetingscentrum De Drie Eiken, Brandweer Soesterberg, BF Markten en Evenementen en het Wapen van Soesterberg.

Het programma begint al op Koningsnach 26 april. Van 20.00 tot 01.00 uur is er in de feesttent bij de Banninghal muziek met Music Friends en DJ Aaron Milzz. Op Koningsdag is er van 10.00 tot 17.00 uur, georganiseerd door AGAVS, een diversiteit aan activiteiten rond de Banninghal aan de Banningstraat zoals luchtkussens, kinderboerderij, kleedjesmarkt, schminken, spelletjes, kinderdisco en muziek voor jong en oud.

Van 11.00 tot 15.00 uur verzorgt het brandweerkorps van Soesterberg demonstraties op de Banningstraat. Al eerder, om 10.00 uur, begint op de Rademakerstraat de Koningsmarkt. Deze duurt tot 17.00 uur. De gehele dag van de ochtend tot de avond wordt er in en bij het Wapen van Soesterberg op verschillende manieren voor gezelligheid gezorgd.

De senioren van Soesterberg zijn tussen 14.00 en 15.30 uur welkom in ontmoetingscentrum De Drie Eiken voor een samenzijn. Burgemeester Rob Metz is in het begin van de middag een van de gasten.