• Ramon van Engelenhoven komt terug naar Soest.

    Marco Borggreve

Concertpodium Soest krijgt met Ramon van Engelenhoven vleugel(s)

SOEST Ramon van Engelenhoven (1995) komt na twee seizoenen weer terug bij Concertpodium Soest. Volgens de organisatie gaat hij 'een prachtig recital op de vleugel' verzorgen. Voor wie er bij wil zijn: zondag 19 januari de middag blokken.

De talentvolle pianist sloot in 2017 zijn Bachelor Piano aan het Conservatorium van Amsterdam af met het hoogst haalbare cijfer, een '10'. Momenteel studeert hij daar verder in de Master-opleiding bij Frank Peters en Jan Wijn.

EERSTE PRIJS Bij het Internationaal Steinway Pianoconcours, in 2012, sleepte hij de eerst prijs in de wacht. En in 2015 won Van Engelenhoven de Grande Finale van het Young Pianist Foundation Concours. Bovendien ontving hij daar als allereerste laureaat de 'Grand Prix Youri Egorov', een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale potentie. Dankzij deze prijs heeft hij in 2017 gesoleerd met het Mariinsky orkest o.l.v. Valery Gergiev in Sint Petersburg in het Vijfde pianoconcert van Prokofiev.

In 2018 nam Van Engelenhoven voor 'AVROTROS Klassiek Presenteert!' een cd op met werken van Chopin, Liszt, Skrjabin, Debussy en Poulenc. Tevens is hij één van de finalisten van 'Dutch Classical Talent' voor seizoen 2019/20, waarvoor hij een tour langs vooraanstaande Nederlandse concertpodia zal maken.

CONCERTGEBOUW Regelmatig treedt Van Engelenhoven op in het Concertgebouw in Amsterdam. Ook is Ramon regelmatig te zien en te horen in Tivoli Vredenburg en het Muziekgebouw Eindhoven. Maar nu komt hij eerst naar Concertpodium Soest.

Zondag 19 januari, 15.00 uur (zaal open 14.30 uur), Ramon van Engelenhoven bij Concertpodium Soest, Hilton Royal Parc, Van Weerden Poelmanweg 4-6, 19,50 euro (tickets: www.concertpodiumsoest.nl).