• Meike van der Linde zingt zondagmiddag liedjes van Ramses Shaffy en wordt begeleid op piano en bas.

    Meike van der Linden
  • Emma. te zien in Filmhuis Artishock op 12 en 20 juli.

    Universal

Ode aan Ramses Shaffy in Artishock

SOEST Artishock hervat de programmering in de muziekzaal met een ode aan Ramses Shaffy. Garant daarvoor staat zangeres Meike van der Linde die begeleid wordt door Bram Commijs (piano) en Daniël van Huffelen (bas).

Meike, Bam en Daan komen voor PodiumPlus met de reprise van hun Shaffy-programma 'Zing Vecht Huil'. En omdat er vanwege de coronamaatregelen niet zoveel mensen tegelijk in de zaal terecht kunnen, spelen ze hun programma in iets aangepaste vorm twee keer achter elkaar. Elke voorstelling duurt ongeveer vijf kwartier. Beide optredens zijn zonder pauze! ,,Maar natuurlijk wel met een veilige nazit, want we willen de vertrouwde gezelligheid zoveel mogelijk benaderen", aldus de organisatie.

Een keur aan bekende en minder bekende liedjes van de grootmeester passeert de revue, waaronder Sammy, Sjaantje, Stil in Amsterdam, Ik laat jou niet voor de poort, Heintje en Alfabed.

Concert PodiumPlus: Zing Vecht Huil, zondag 12 juli, 14.00 én 16.00 uur, 15,00 euro (leden 10,00 euro). Reserveren verplicht via PodiumPlus@artishock-soest.nl.

TEGENLICHT MEET UP 'Duurzaam, nu of nooit!' Zo luidt de voorzet voor de discussie die op vrijdag 10 juli gevoerd gaat worden tijdens Tegenlicht Meet Up. Bezoekers van deze bijeenkomst hebben zo de gelegenheid te praten over de gelijknamige aflevering van dit televisieprogramma. ,,Juist in deze onzekere tijden is het belangrijk om elkaar te blijven ontmoeten, te informeren en te inspireren over hoe we het morgen slimmer en beter kunnen doen", zegt een van de mensen achter deze activiteit bij Artishock.

De coronacrisis heeft ook gevolgen die als positief worden ervaren. Het milieu haalt opgelucht adem. Landelijk hangt er op weekbasis gemiddeld 25 procent minder stikstof in de lucht. Voor fijnstof ligt het peil volgens het European Environment Agency (EEA) per week gemiddeld zo'n 15 tot 30 procent lager. Als we straks weer overgaan tot de orde van de dag, brengen we onze toekomst in gevaar, is de stellige overtuiging. De komende tien jaar gaan we volgens klimaatwetenschappers het belangrijkste decennium van de mensheid beleven. Het halen van de klimaatdoelen moet nu gaan gebeuren.

De crisis als kans voor een schonere toekomst. Wat vraagt dat van ons als individu of ondernemer? Dat is het thema van de Tegenlicht Meet Up. Eerst wordt de uitzending vertoond, dan wordt er nagepraat onder leiding van Stephanie de Jong.

Tegenlicht Meet Up, vrijdag 10 juli, 20.00 uur, gratis (optie vrijwillige bijdrage van 5,00 euro). Reserveren verplicht: www.artishock-soest/wijsbegeerte. Maximaal twintig deelnemers.

FILMHUIS Filmhuis Artishock heeft de komende week tot en met woensdag vier films op het programma staan. De meeste films worden vaker op het doek geprojecteerd, omdat per voorstelling maximaal twintig mensen in de bioscoopzaal mogen zitten.

Papicha wordt herhaald op zondag 12 juli (11.00 uur) en zondag 19 juli (20.15 uur).

Emma is te zien op zondag 12 juli (20.15 uur) en maandag 20 juli (20.15 uur).

Wegens succes opnieuw in het Filmhuis: De Beentjes van St. Hildegard op maandag 13 juli (20.15 uur).

Mrs. Lowry & Son draait op woensdag 15 juli (20.15 uur).

Entree: 8,00 euro (6,00 euro). Reserveren verplicht:
www.artishock-soest.nl.