• eempers
  • eempers
  • eempers
  • eempers

Poes zoekt avontuur in boom

SOEST Langdurig klaaglijk miauwen maakte buren er dinsdagmorgen op attent dat er iets niet in de haak was met de vier maanden oude poes Bros. Omdat ze wisten dat de eigenaar niet thuis was, gingen ze op onderzoek uit.  Daarbij ontdekten ze de poes hoog in een boom. Na enkele vergeefse pogingen om het dier te bewegen naar beneden te komen, werd de hulp van de brandweer ingeroepen.

Omdat de boom in de achtertuin staat, kon de hoogwerker niet worden ingezet. Daarom werd een schuifladder gebruikt, die net lang genoeg was om een brandweerman de gelegenheid te geven bij de poes te komen. ,,Een treetje minder en het was niet gelukt,'' zei hij na afloop.

Voorzichtig werd de poes benaderd en hoewel het er aanvankelijk op leek dat ze hogerop wilde, bleef ze uiteindelijk toch zitten waar ze zat. Na wat speelse bewegingen van het dier lukte het de brandweerman om Bros te pakken te krijgen. Het zeil dat brandweerlieden en buren vasthielden om Bros op te vangen als het onverhoeds zou springen, kon weer opgeborgen worden.

De poes, waarvan niet bekend was hoelang het in de boom had gezeten, werd door een buurvrouw meegenomen om bij thuiskomst van de eigenaar naar haar vertrouwde omgeving teruggebracht te worden.