Politie zoekt daders van gewiekste babbeltruc Soest

SOEST Bij een 70-jarige vrouw uit Soest stonden op donderdagmiddag 28 december 2017 ineens twee vrouwen in de tuin. Ze vroegen in een buitenlandse taal de weg, maar toen de bewoonster hen hielp, stal één van de vrouwen haar pinpas. De politie zoekt de daders en besteedde daarom in het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht aandacht aan de zaak. 

Even voor de diefstal had het slachtoffer samen met haar man boodschappen gedaan bij de Jumbo. Ze hadden niet gemerkt dat tijdens het afrekenen iemand de pincode afkeek. Later die  middag werd in Hilversum 2900 euro gepind met de gestolen pinpas. Op de beelden van de pinautomaat zijn een man en een vrouw te zien die hun gezichten afschermen. 

SIGNALEMENT Volgens de politie is de eerste verdachte een lichtgetinte man van tussen de 25 en 35 jaar met een normaal postuur en een donkere baard. Hij droeg een zwart petje van het merk Nike, een zwarte jas en een blauwe spijkerbroek.

De vrouw op beeld heeft ook een lichtgetinte huis en is tussen de 20 en 30 jaar. Ze is ongeveer 1,68 meter lang en heeft lang, donker haar, Ze droeg een blauwe wollen muts met glittersteentjes, een donkerblauwe sjaal, een zwarte jas en een zwarte broek met witte bies. 

TWEELING Het signalement van de vrouw komt volgens de politie overeen met de vrouwen die bij het slachtoffer in de tuin stonden. ,,Die vrouwen lijken zo sterk op elkaar dat het een tweeling zou kunnen zijn."

Wie de man en de vrouw herkent, kan contact opnemen met de politie via 0800 6070 of anoniem via 0800 7000.