• pixabay

Kinderraad denkt na over 'Soester Coronamanifest'

SOEST Naar aanleiding van de oproep van premier Rutte om mee te denken hoe we met elkaar om willen gaan in coronatijd, heeft Stichting Balans alle kinderen uit Soest en Soesterberg via de scholen uitgenodigd om deel te nemen aan de Soester Kinderraad.

Op school hebben de kinderen drie afspraken met elkaar gemaakt en twee afgevaardigden gekozen. Samen met burgemeester Rob Metz en wethouders Harrie Dijkhuizen en Liesa van Aalst stellen ze op 1 juli in de raadzaal het Soester Coronamanifest vast. Hierin bepalen ze hoe ze in Soest met elkaar om willen gaan in deze coronatijd.

MEEDENKEN MET RUTTE Niemand weet precies hoe ons land er de komende tijd uitziet. Hoe doe je dat, afstand van elkaar houden en toch sporten, leren, muziek maken? Premier Mark Rutte vroeg of kinderen, en ook lokale politici, leerkrachten en jeugdwerkers mee willen denken. 

Met twee afgevaardigden van alle scholen uit Soest en Soesterberg, de burgemeester en wethouders (onderwijs en welzijn) bespreken deze ideeën en fantasieën met elkaar. En bepalen we gezamenlijk welke afspraken er in het manifest komen te staan. Het manifest en een verslag van het proces wordt naar Mark Rutte gestuurd 'om te laten zien waar wij in Soest mee bezig zijn.'