• Jaap van den Broek

Programma Koningsdag Soest en Soesterberg is bekend

SOEST/SOESTERBERG Het programma met activiteiten op Koningsdag in Soest en Soesterberg is rond. Naast de bekende onderdelen als de vrijmarkten, koningsmarkt Soesterberg, museumplein en IVN Natuurfietstocht zijn er ook nieuwe onderdelen en elementen toegevoegd, zoals de S(w)ing-in Taptoe en Museumplein Blues.

De organisatie is in handen van diverse Soester verenigingen, instellingen en organisaties, onder leiding van Comité Koningsdag Soest/Soesterberg. In Soesterberg is met name de Banningstraat op Koningsdag de ontmoetingsplek voor de Soesterbergers met de vrijmarkt en de koningsmarkt. Bij de Vrijmarkt worden daarnaast verschillende voorstellingen gegeven van het project 'De Vliegende Hollander'. In Soesterberg zijn er ook activiteiten in De Drie Eiken en in het Wapen van Soesterberg aan de Rademakerstraat. De Drie Eiken is in de middag gereserveerd voor de senioren, in de avond wordt daar de bekende bridgedrive gehouden.

MUZIEKSPEKTAKEL De gezamenlijke scoutinggroepen verzorgen in Soest de Oranje Vrijmarkt op De Engh en s' avonds werken ze samen met Muziekvereniging PVO. PVO is de organisator van een twee uur durend muziekspektakel op De Engh met diverse muziek- en dansgroepen tijdens de S(w)ing-in Taptoe. De vereniging Museumplein heeft een programma opgezet dat al op Koningsnach start en doorloopt tot en met een avondprogramma op Koningsdag.

FIETSTOCHT De IVN Natuurfietstocht start vanaf Molen De Windhond en gaat langs het militair verleden van Soest en Soesterberg. Manege Nieuw-Eldorado heeft een uitgebreid programma voor de paardenliefhebber, op de Van Weedestraat bij Banketbakkerij Verkleij is er straattheater en wordt ook om 10.00 uur het Wilhelmus gezongen. De senioren zijn welkom in Mariënburg, Molenschot en Ontmoetingscentrum Klaarwater voor een kopje koffie, oranjegebak en een oranjebitter. Bij Sabrosa zorgt een DJ vanaf 16.00 uur voor wat extra entertainment.

Meer informatie is te vinden op www.koningsdagsoest.nl en in de programmagids. De programmagids wordt woenstdag 17 april onder abonnees van de Soester Courant en huis-aan-huis in Soest en Soesterberg verspreid.