• Rechtbank Utrecht

Zaak tegen verdachte van moord op vriendin verplaatst

SOEST De behandeling van de rechtszaak van de Soestenaar die ervan wordt verdacht zijn 52-jarige vriendin te hebben gedood en haar lichaam in stukken te hebben gesneden, wordt onder voorbehoud verplaatst naar 23 juni. Dat bepaalde de rechtbank in Utrecht maandag in een tussentijdse zitting. Eigenlijk zou maandag en dinsdag de zaak inhoudelijk worden behandeld, maar in verband met de coronamaatregelen is dat uitgesteld. De verdachte Soester blijft in hechtenis.

Vorig jaar april werd hij aangehouden. Kapster Miranda was toen al maandenlang vermist. Waarschijnlijk had de Soester haar eind december 2018 gedood. Delen van het lichaam van de vrouw werden op verschillende plaatsen gevonden, haar romp in een koffer langs het water in Amsterdam en andere delen in de tuin van de woning van de man in Soest. Sommige lichaamsdelen zijn nog altijd niet gevonden.

De 57-jarige verdachte had tijdens een eerdere zitting gezegd dat hij Miranda ,,onder de trap had gevonden. Daarna heb ik verkeerd gehandeld." Volgens de officier van justitie heeft hij wisselend verklaard over die vermeende valpartij en is er nog altijd geen bewijs dat het verhaal over de val kan ondersteunen.

De man wordt ook verdacht van diefstal van meer dan een ton van zijn voormalige vriendin. Volgens de officier van justitie haalde hij gefaseerd geld van haar rekening waardoor haar familie en vrienden het idee kregen dat ze dat zelf deed. De Soester had hen verteld dat Miranda met onbekende bestemming was vertrokken. ,,Hij heeft iedereen maandenlang in de waan gelaten dat ze nog leefde", zei de officier van justitie.