• Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Schilders aan de grond door vernielingen aan hoogwerker

SOEST Schilders die vanmorgen aan het werk wilden met woningonderhoud aan de Gaesbeekerhof konden niet aan de slag omdat een onbekende dader alle hydraulische leidingen had doorgeknipt van de hoogwerker die de schilders zouden gebruiken. De schade loopt in de duizenden euro's.

De vernieling is waarschijnlijk dinsdagavond gepleegd. Een buurtbewoonster sprak een jongeman aan die bij de hoogwerker stond. Hij vertelde dat hij onderhoud moest plegen. Kort daarna reed hij weg op een zwarte scooter. Kennelijk nogal overhaast want hij liet gereedschap en een zaklamp achter. Die werden door de politie meegenomen.

De brandweer werd gewaarschuwd omdat er veel olie uit de hoogwerker op straat lekte. De gemeente heeft rond de afvoerputjes absorberende korrels gestrooid om te voorkomen dat de olie in het riool terecht zou komen. De gedupeerde eigenaar van de hoogwerker heeft aangifte gedaan van vernieling. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en stelt een onderzoek in naar de identiteit van de dader.