• Jaap van den Broek

Soester Wandelweekend krijgt rolstoelvriendelijke route

SOEST Het Soester Wandelweekend voegt dit jaar een rolstoelvriendelijke route van 3,5 km toe. Deze route is onderdeel van de tweede editie van het meerdaagse wandelevenement dat op zaterdag 17 en zondag 18 augustus gehouden wordt.

Wandelaars kunnen op de zondag kiezen voor deze nieuwe afstand. Deze route is ook zeer geschikt voor senioren en gezinnen met jonge kinderen. Daarnaast heeft het evenement routes van 10, 20 en 30 km.

TOEGANKELIJK Organisator Le Champion wil het evenement voor iedereen toegankelijk maken en voegt daarom de nieuwe route toe. Rolstoelgebruikers kunnen gratis een begeleider meenemen. Onderweg komen de deelnemers langs een speciaal ingerichte stempelpost en na afloop ontvangen zij een herinneringsspeld.

SPECIALE FACILITEITEN De start- en finishlocatie van alle afstanden is op het Gildeterrein in Soest. Op het terrein ernaast bevindt zich een speciale parkeerplaats voor rolstoelgebruikers. Daarnaast zijn er zowel bij de start- en finishlocatie als op de route mindervalidentoiletten aanwezig. Na afloop is er volop gezelligheid op het Gildeterrein met sfeervolle muziek.

INSCHRIJVEN De inschrijving voor het Soester Wandelweekend is geopend tot en met maandag 5 augustus. Wandelaars kunnen zich inschrijven via soesterwandelweekend.nl.