• Discussie sporthallocatie

    Ronald Kersten

Sporthal: uur der waarheid nadert

SOEST Een herhaling van zetten. Dat was het maandagavond vooral tijdens een bespreking over de locatie voor de nieuwe sporthal. Ca 120 burgers waren ervoor naar de sportzaal in het Willaertgebouw gekomen. Een grote meerderheid liet nogmaals horen: geen sporthal in Overhees.

Johan van Beek

Als het gaat om een de nieuwbouw, blijven er wat het college betreft twee locaties in de race: Beukendal en de Dorpsstreek. Het college pleit voor de laatste, Overhees voor de eerste. Financieel is de Dorpsstreek véél gunstiger, stelt het college. Actiecomité Mavo Soest heeft geen beschikking over de achterliggende cijfers.

Willem Pothoven, voorzitter van Red Stars dat in Beukendal basketbalt, kwam nog met een alternatief. Volgens hem heeft de gemeente ca 700.000 euro gereserveerd voor onderhoud aan Beukendal. Pothovens voorstel: knap Beukendal op en wacht in elk geval tot 2021 met verdere acties. Over bijna drie jaar loopt het contract tussen gemeente (eigenaar) en Optisport (huurder/exploitant) van Sportboulevard de Eng aan de Dalweg af. Bekijk tegen die tijd hoe de zaalsportvoorzieningen in Soest een definitief karakter kunnen krijgen, luidde het advies van de basketbalvoorzitter.

Na ruim een jaar overleg, onderzoeken en workshops gaat sportwethouder Janne Pijnenborg nu een raadsvoorstel op papier zetten. Het ligt voor de hand dat zij de gemeenteraad de keuze voorlegt tussen Beukendal en de Dorpsstreek. De gemeenteraad zou in januari volgend jaar de knoop moeten doorhakken. Tegenstanders van de Dorpsstreek hopen dat het raadsbesluit over de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 wordt getild. Het uur der waarheid nadert.

Actiecomité Mavo Soest gaat in elk geval vóór de raadsvergadering over de sporthallocatie alle raadsfracties uitnodigen voor een gesprek. ,,Om te horen hoe zij in in het voorstel staan", aldus Henk Koster.