• Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht

Stoffelijke resten Miranda Zitman ook in hockeytassen

SOEST De partner van de vermoorde Miranda Zitman (52) heeft de politie details verteld over het wegmaken van haar lichaam. In januari werd een koffer met haar romp aangetroffen langs de Zuider IJdijk in Amsterdam, maar mogelijk zijn daar ook nog twee hockeytassen met menselijke resten achtergelaten. Dat blijkt uit de uitzending van Opsporing Verzocht. Het tv-programma besteedde dinsdag aandacht aan de zaak.

Kapster Miranda Zitman uit Soest was sinds 28 december 2018 vermist. Toen haar partner zich op 23 april 2019 bij de politie meldde, werd een uitgebreid forensisch onderzoek gestart. Daaruit bleek dat Zitman om het leven was gebracht. De 56-jarige partner van Miranda werd aangehouden en zit sindsdien vast.

HOCKEYTASSEN Niet alleen werd door DNA-onderzoek vastgesteld dat de romp die was gevonden in een koffer in Amsterdam van Miranda was, ook werden stoffelijke resten van de vrouw in haar tuin gevonden. Haar partner heeft bij de politie aangegeven ook twee Osaka-hockeytassen te hebben weggemaakt. Tijdens het onderzoek is gebleken dat de verdachte die twee opvallende tassen met stoffelijke resten van het slachtoffer heeft achtergelaten in het water van het Amsterdam-Rijnkanaal, in de omgeving van de Zuider IJdijk. Ondanks twee dagen van uitgebreid onderzoek rond de plek waar eerder de koffer was aangetroffen, werden de twee hockeytassen niet gevonden.

De politie wil graag weten wie de hockeytassen heeft gezien in de omgeving van de Zuider IJdijk in Amsterdam? ,,Het is heel belangrijk voor de nabestaanden dat deze tassen alsnog worden gevonden. Ziet u Osaka-hockeytassen ergens liggen? Raak ze niet aan, maar bel direct de politie. Ook als u zich herinnert de tassen al eerder te hebben gezien in de omgeving van de Zuider IJdijk, wordt u verzocht te bellen.'' 

Contact opnemen met de politie kan via het gratis telefoonnummer 0800-6070, via Meld Misdaad Anoniem op tel. 0800-7000 of via Team Nationale Inlichten op tel. 079-3458999. Online een tip doorgeven kan ook.

Bron video: Opsporing Verzocht