• Stichting Balans

Taalstage voor ouders op kinderboerderij Soest

SOEST Op kinderboerderij De Veenweide start vanaf 4 maart een taalstage voor laagtaalvaardige ouders. Vanuit Tel mee met Taal is er subsidie beschikbaar gesteld voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid.

Laagtaalvaardige ouders met minimaal één kind onder de 8 jaar kunnen gratis deelnemen aan de taalstage. In een periode van acht weken worden de deelnemers ondergedompeld in een taalrijke omgeving en wordt de nadruk gelegd op het spreken van de Nederlandse taal. De deelnemer zal twee ochtenden meehelpen op de kinderboerderij als vrijwilliger met taalondersteuning en een ochtend bij de bibliotheek leren voorlezen en wegwijs worden gemaakt in de bibliotheek. Dit gebeurt in kleine groepen van drie personen.

De deelnemende ouders leren door de taalstage de Nederlandse taal beter spreken, doen sociale contacten op, zijn actief bezig in de maatschappij, raken bekend met de kinderboerderij en de bibliotheek, leren voorlezen aan hun kinderen en mogen een jaar gratis boeken lenen bij de bibliotheek. Er zijn mogelijkheden voor de deelnemer om door te stromen naar taal- en digitaal activiteiten van het Taalhuis Soest en de VoorleesExpress Soest.

Meer informatie en een digitale folder is te vinden op de website van Stichting Balans. Bij interesse kan een afspraak gemaakt worden voor een intakegesprek via Lisanka van Scheijndel (06-16133378). Kinderboerderij De Veenweide is te vinden aan het Vedelaarpad 53 in Soest (wijk Overhees).