• Eempers

Toch activiteiten op Koningsdag in Soesterberg

SOESTERBERG De sombere vooruitzichten ten spijt heeft sportvereniging AGAVS besloten om voor Koningsdag rondom de Banninghal in Soesterberg een attractief programma voor jong en oud te organiseren. Stichting Oranjefeesten Soest/Soesterberg spreekt de wens uit dat er in 2020 mogelijkheden zijn om ook Koningsnach weer te organiseren. Door de ervaringen afgelopen jaar heeft AGAVS om haar moverende redenen moeten afzien van de organisatie van dit voor Soesterberg zo eigen feest op de vooravond van Koningsdag.

Het feest op Koningsdag 2019 betekent dat er een kleedjesmarkt is en dat er springkussens worden opgesteld. De kinderboerderij er is met konijnen, kippen en andere kleine dieren, er wordt ook gezorgd voor muziek en is er gelegenheid om een drankje en een hapje te kopen. Met de organisatie van dit Koningsdagfeest wil AGAVS met de vrijwilligers deze traditie voor Soesterbergse jeugd voortzetten. De opstelling zal wellicht wat compacter zijn om de sfeer te vergroten.

Inmiddels is bekend dat ook de Koningsmarkt weer wordt georganiseerd. Dit jaar is de organisatie in handen van Evenementenbureau Funmarkt uit Bunschoten. Daarnaast zal het Wapen van Soesterberg voor het nodige entertainment zorgen. Voor de senioren is het Dienstencentrum De Drie Eiken in de middag geopend om met elkaar te toasten en is er 's avonds een Koningsbridgedrive in De Drie Eiken.