• St. Trekkerdag Soest
  • St. Trekkerdag Soest
  • St. Trekkerdag Soest
  • St. Trekkerdag Soest
  • St. Trekkerdag Soest
  • St. Trekkerdag Soest
  • St. Trekkerdag Soest
  • St. Trekkerdag Soest

Truckpulling, trekkertrek en feestavond op Powerweekend

SOEST Stichting Trekkerdag Soest houdt voor de veertiende keer het Powerweekend in Soest op 28 en 29 juni. Bezoekers kunnen weer genieten van tractoren, vrachtwagens en jeeps die hun krachten komen meten voor de sleepwagen. Het weiland aan de A.P. Hilhorstweg 19 in Soest wordt de komende tijd klaar gemaakt voor het spektakel.

Op de vrijdagavond wordt afgetrapt met de truckpulling. De sterkste vrachtwagens van Nederland meten hun krachten in Soest. Onder het genot van een balletje gehakt en een drankje kan worden genoten van de uiterste inspanning die chauffeur en truck leveren om de eindstreep te behalen. Jarenlang bouwen deze mensen aan hun truck om hem zo optimaal mogelijk te krijgen om in deze sport in de top mee te laten draaien. Om 19.00 uur gaan de hekken van het terrein aan de A.P. Hilhorstweg gaan.

In de tent is het voor de niet-vrachtwagenfanaten ook goed vertoeven met na afloop van de truckpulling een avondvullende show van de Topband Papa di Grazzi.

TREKKERTREK De zaterdagmiddag begint om met vanaf 17.00 uur de trekkertrek. Vele tractoren komen uit het gehele land om hun krachten te meten voor de sleepwagens. Eind van de middag keren ook de oldtimers terug van hun route door de omgeving op het evenementen terrein.

FEESTAVOND Vanaf halverwege de avond moet het feest in de tent ook losbarsten. Henk Dissel is bekend geworden met zijn singles 'Lange nacht' en 'Een Bom' en staat garant voor feest. Stef Ekkel zingt als sinds 1998 niet onverdienstelijk en zijn vele bekende hits zullen door het publiek uit volle borst worden meegezongen. Mooi Wark zal met hun aanstekelijke nummers de tent verder op zijn kop zetten waarbij het tot laat in de avond nog onrustig zal blijven op het terrein. 

Voor meer informatie over dit evenement: www.powerweekendsoest.nl. Kaarten zijn aan de deur te koop.