• Eempers
  • Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Tweede brand binnen half jaar in cafetaria

SOEST Een felle binnenbrand heeft zaterdagavond grote schade aangericht in cafetaria De Nieuwerhoek aan het Nieuwerhoekplein. De verkoop van snacks is daardoor voorlopig stil komen te liggen. In maart van dit jaar brak in dezelfde cafetaria ook al een binnenbrand uit, met hetzelfde gevolg. De schade loopt in de tienduizenden euro's.

De brand brak om 18.30 uur uit in het frituurgedeelte van de keuken. Personeel reageerde alert door direct alle apparatuur uit te zetten, de brandweer te waarschuwen en een bluspoging te doen. Het vuur verspreidde zich echter te snel om het te doven. Bij de brand kwam veel rook vrij die tot ver in de omtrek was te zien en daardoor veel publiek op de been bracht.

De met twee bluswagens en de hoogwerker uitgerukte brandweer zette twee stralen en handblussers in. Door de dikke rook moesten de brandweerlieden gebruik maken van ademluchtapparatuur. Binnen een kwartier had de brandweer de situatie onder controle. Nadat smeulende resten en een afvoerpijp uit de keuken waren verwijderd, konden de cafetaria, de naastgelegen ijssalon en de bovenwoningen worden geventileerd.

Gedurende de inzet van de brandweer was het Nieuwerhoekplein afgesloten. Het verkeer werd omgeleid over de Koninginnelaan en de Noorderweg en Regentesselaan.