• Comité Koningsdag

Uitgebreid programma Koningsdag in Soest en Soesterberg

SOEST/SOESTERBERG Het Comité Koningsdag Soest/Soesterberg heeft hard gewerkt aan het programma voor Koningsdag 2018 voor de inwoners van Soest en Soesterberg. Dit jaar coördineert het comité het programma van zowel Soest als Soesterberg, waar vroeger sprake was van twee aparte organisaties.

„Alhoewel de voorbereidingstijd best wel kort was, hebben we gemerkt dat er in de gemeente Soest verschillende verenigingen en organisaties waren die plannen voor activiteiten hebben opgepakt en uitgewerkt", aldus voorzitter René van Hal op. 

KONINGSNACHT Het programma begint dit jaar nadrukkelijker op Koningsnacht in Soesterberg als Soest, met een Filmnacht en aansluitend muziek. Verder is er een Special Orange Edition van het Festival Dance4ALS.

PROGRAMMA Op Koningsdag zijn er natuurlijk de OranjeVrijmarkt op De Engh, uitgebreid met een spelletjesplein, een kleedjesmarkt met veel activiteiten rondom de Banninghal in de Banningstraat en een Koningsmarkt op de Rademakerstraat. Ook zijn er activiteiten rondom 150 jaar Huize Sint Jozef, is er van alles te doen bij Manege Nieuw Eldorado en wordt de IVN Natuurfietstocht georganiseerd. 

Nieuw dit jaar is het muziekspektakel op het tot Oranjeplein omgedoopte Kerkplein met optredens van onder andere Wesley Bronkhorst en Soul Society. Het muziekspektakel duurt van 14.00 tot 00.00 uur. In alle ontmoetingscentra voor senioren in Soest en Soesterberg zijn speciale momenten ingeruimd om Koningsdag op een gezellige, informele manier te vieren.

VOLKSFEEST „Natuurlijk zijn er meer ideeën en wensen om te komen tot een 'volksfeest' in Soest en Soesterberg op en rond Koningsdag, maar dat zal moeten groeien in de komende jaren. Laten we er eerst in 2018
een geslaagd maar vooral gezellig feest van maken", zo sluit René van Hal af.