• Samen met vrijwilligsters van De Drie Eiken bood wethouder Liesa van Aaklst (rechts) de bezoekers smoothies aan.

    Eempers

Veel animo voor voorlichting op gezondheidsmarkt

SOESTERBERG Wethouder Liesa van Aalst kwam vrijdag niet alleen als belangstellende naar de gezondheidsmarkt in wooncomplex De Drie Eiken. Ze assisteerde de vrijwilligsters met het uitdelen van smoothies aan de bezoekers. Na afloop waren de organisatoren Mieke Veken (SWOS) en Jesse van den Hoven (Fysio Soesterberg) tevreden over de grote belangstelling.

De entree naar het OC was niet te missen dankzij een kleurige ballonnenboog. Buiten was fietsenmaker Jaap van TCS fietsen te vinden met e-bikes om uit te proberen. Ook was daar de speciaal uit Soest overgebrachte SWOS duo-e-bike te vinden, die als eerste door beide organisatoren werd uitgeprobeerd. Onder de luifel werden rollators bijgesteld of gerepareerd door Chiel van der Stelt en eenmaal binnen was er een keur aan informatie te vinden over een breed scala aan zorgdiensten en -producten.

Om maar een greep te doen, De Oefentherapeut, Netwerk Chronische Pijn, Fysio Soesterberg, Ketenzorg Dementie, Hulpdienst Soesterberg, de Zorgstudio's De Heybergh en de Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS) waren er met stands, waar men zich kon laten informeren over de diverse mogelijkheden.

Kunstgebit Soest was er met info over tandprotheses, bij de podotherapeut van voetencentrum Wender kon men advies inwinnen over voetproblemen en voor een nieuwe bril kon men terecht bij Marion de Vries van Optivisit. Duidelijk is geworden dat de markt in een behoefte heeft voorzien.