• AS Media
  • AS Media

Vluchtauto en verdachte van overval Amersfoort in Soest aangetroffen

SOEST Na een een gewapende overval op een garagebedrijf aan de Xenonweg in Amersfoort woensdagmorgen, werd de vluchtauto in Soest aangetroffen. In de omgeving werd kort daarna tevens een verdachte aangetroffen en aangehouden.

Twee mannen drongen rond 8.10 uur het bedrijf in Amersfoort binnen en eisten dat de kluis geopend werd. Daarbij werden medewerkers van het bedrijf met een vuurwapen bedreigd. Eén van de verdachten werd mogelijk later aangehouden in Soest.

Bij de overval zou een schot gelost zijn in het bedrijf, de politie kon dit echter nog niet bevestigen. Na de overval gingen de daders er vandoor in een blauwe VW Golf. Medewerkers van het bedrijf hebben daarbij de achterruit vernield. Daarbij raakte een medewerker lichtgewond aan zijn hand. 

AANHOUDING De politie deed via burgernet een oproep om uit te kijken naar de auto en het voertuig werd al snel gevonden in Soest. In de omgeving van de auto werd een persoon aangetroffen, hij werd aangehouden. Naar de tweede dader wordt nog gezocht. Daarbij verleent ook de politiehelikopter assistentie.

Het is nog onduidelijk of er een buit is meegenomen bij de overval. Bij het bedrijf doet de politie onderzoek. Ook de recherche komt ter plaatse voor onderzoek.