• Opsporing Verzocht

Vrouw (71) jaagt overvaller met zaag huis uit

SOEST De politie is op zoek naar een man die een echtpaar uit Soest in hun eigen huis bedreigde met een takkenzaag. Dat gebeurde op zaterdag 8 juli 2017 aan de Wijnand Toplaan in Soest. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdag aandacht aan de zaak.

De man en de vrouw uit Soest - hij is 83, zij 71 jaar oud -  zijn die dag samen op pad geweest. Aan het einde van de middag arriveren ze thuis, aan de Wijnand Toplaan. Het is die dag erg warm en tijdens het koken zetten ze de deur even open zodat het wat kan doorwaaien. Rond 18.30 uur is het etenstijd.

TAKKENZAAG Ondertussen fietst er een man in een blauw trainingspak voorbij. Hij neemt het huis goed in zich op. Daarna fietst hij weer terug en loopt nog een keer langs. Dan trekt hij een masker over zijn gezicht en rent met iets in zijn hand richting de openstaande deur. Hij blijkt een takkenzaag bij zich te hebben.

VLUCHT Hij bedreigt de vrouw en eist geld, maar zij reageert als in een reflex, duwt hem weg en zegt 'opgesodemieterd'. Daarop vluchtte hij de woning uit vanaf het huis rechtsaf de Klaarwaterweg op en daarna direct weer linksaf het wandelpad in, dit pad komt uit op de Van Hamelstraat. Wat opviel was dat hij bij het wegsprinten zijn hoodie en masker afdeed.

SIGNALEMENT De dader is vermoedelijk niet ouder dan 20 jaar, heeft een slank tot mager postuur en is rond de 1.75 lang. Hij heeft zwart haar en sprak zachtjes. Het slachtoffer dacht een licht Marokkaans of Turks accent te horen. Hij droeg een wit zogenaamd anonymous-masker, had een blauw trainingsjack aan en een hoodie op, en leek een rugzakje op zijn rug  te dragen. Zijn haar was aan de ene kant kort opgeschoren en aan de andere kant netjes opzij gekamd. 

De recherche is nog altijd bezig met onderzoek, maar heeft nog een aantal vragen. Wie weet wie de dader is en wie heeft de dader gezien, bijvoorbeeld. En: Wie zegt de combinatie van de takkenzaag van ongeveer 40 cm lang met een groen heft en de dader iemand iets? Mensen met informatie kunnen contact opnemen met de politie op tel. 0800-6070 of Anoniem via 0800-7000. Tips doorgeven kan ook via het online meldformulier van de politie.

Bron: Opsporing Verzocht.