• Wandelen in de paarse omgeving van Soest en Baarn.

    Le Champion

Weekend wandelen in het paars

SOEST Paars, paars en nog eens paars. Vanaf half augustus veranderen de heidevelden van kleur. Volgens de organisatie van het Soester Wandelweekend zijn dat de perfecte omstandigheden voor het wandelevenement dat op zaterdag 18 en zondag 19 augustus gehouden wordt.

Peter Beijer

Het Soester Wandelweekend brengt de wandelaar langs routes met landgoederen, een kasteel en paleis en door duinen, heide, bossen én de vliegtuigbasis. Wandelend ontdekt de sportieve deelnemer het mooie en misschien nog onontdekte van Soest en Baarn, zoals prachtige unieke natuurgebieden met afwisselende zandvlaktes, duinen en bos- en heidegebied.

Natuurlijk staan bezienswaardigheden zoals Landgoed Pijnenburg, Landgoed De Paltz, Vliegbasis Soesterberg en Paleis Soestdijk op de route. Bij de verschillende stempelpunten ontvangen de wandelaars eten en/of drinken en er staat een typische lekkernij uit Soest op het menu.

DRIE AFSTANDEN Het idee voor het organiseren van een wandelweekend kwam na het succes van de clubwandeltocht die sportevenementenbureau Le Champion samen met Rotaryclub Soest-Baarn vorig jaar organiseerde. Gekozen is voor deze periode omdat de heide dan volop in bloei staat en op zijn mooist is. Op zaterdag 18 augustus wordt de Soester Duinenroute gelopen en een dag later staat de Baarnse Bossenroute op het programma. Dagelijks (of een van beide dagen) wordt gewandeld over afstanden van 10, 20 of 30 kilometer.

START EN FINISH VANAF GILDE Op beide dagen wordt en gestart en gefinisht vanaf het Gildeterrein op de Ferdinand Huycklaan in Soest. In de Gildetent zijn tijdens de finish op beide dagen optredens te zien. Daarnaast kunnen de wandelaars langs de routes kennismaken met diverse muzikanten en optredens, zoals bij Openluchttheater Cabrio in Soest.

STICHTING SEMMY De opbrengsten van de wandeltocht zijn voor Stichting Semmy, een goed doel dat zich volledig inzet voor kinderen met hersenstamkanker. Een gedeelte van de opbrengst tijdens het wandelevenement zal ook ingezet worden voor het opknappen van openluchttheater Cabrio. De deelnemers aan het Soester Wandelweekend ontvangen na hun sportieve prestatie een herinneringsspeld met een bezienswaardigheid van Soest. De grootte van de speld is afhankelijk van het aantal dagen dat gelopen wordt.

INSCHRIJVEN Het evenement is populair. De inschrijvingen stromen binnen. De organisatie heeft 1820 wandelaars voor de zaterdag en meer dan 1525 wandelaars voor de zondag mogen noteren. De inschrijving sluit op maandag 6 augustus. Voor de eerste editie is nog géén deelnemerslimiet vastgesteld. Inschrijfgeld: 10 kilometer (18 euro voor twee dagen en 10 euro voor één dag) 20 kilometer (20 euro en 12 euro) en 30 kilometer (14 en 22 euro).

Meer informatie en inschrijven via www.soesterwandelweekend.nl