• Archief BDU Media

Koopwoning meer dan 8 procent duurder in Soest

SOEST In de omgeving van Amersfoort - waar het NVM ook Soest toe rekent - is de gemiddelde verkoopprijs van een huis met 8,2 procent procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. In het derde kwartaal van 2019 werden er 703 woningen verkocht voor een gemiddelde prijs van 357.000 euro, zo blijkt uit cijfers die het NVM donderdag bekend maakte. Dit aantal verkochte woningen is 0,6 procent meer ten opzichte van vorig jaar.

Het aantal verkochte appartementen in de regio bedroeg 173 woningen. Dit is een stijging van 1,1 procent. Er werden 50 vrijstaande woningen verkocht voor een gemiddelde prijs van 744.000 euro. Landelijk gezien steeg de gemiddelde verkoopprijs van een huis met 7,2 procent naar 313.000 euro. Het aantal verkochte woningen ten opzichte van vorig jaar is ongeveer gelijk gebleven, terwijl er ten opzichte van het vorige kwartaal een stuk minder woningen zijn verkocht.

De regio Amersfoort omvat bij de NVM Amersfoort, Barneveld, Nijkerk, Hoevelaken, Bunschoten, Leusden, Soest en Woudenberg.