• Gemeente Soest
  • Mogelijke locaties voor Kjoeps: 'We vragen u nadrukkelijk te komen meepraten over de meest geschikte plek op de avond zelf.'

    Gemeente Soest
  • Mogelijke locaties voor Kjoeps: 'We vragen u nadrukkelijk te komen meepraten over de meest geschikte plek op de avond zelf.'

    Gemeente Soest

Wat zijn de beste locaties voor jongerenontmoetingsplekken?

SOEST De gemeente Soest wil ontmoetingsplekken voor jongeren creëren voor het plaatsen van zogenaamde 'Kjoeps'. Het plan is om er in Soesterberg twee en in Soest drie te plaatsen. De gemeente nodigt inwoners van beide dorpen uit om mee te denken over de plek waar deze Kjoeps geplaatst kunnen worden.

Een Kjoep heeft een dak, één of twee wanden en afhankelijk van de inrichting, bankjes of een kleine tafel. De Kjoeps reduceren geluid en zijn eventueel ook verplaatsbaar. Met de jongeren die de Kjoeps gebruiken, maakt de gemeente afspraken over het netjes houden van de plek en het rekening houden met eventuele buren.

Samen met jongeren uit Soest en Soesterberg is een aantal mogelijke locaties bedacht waar een Kjoep geplaatst kan worden. Dit zijn meer locaties dan nodig, zodat er nog wat te kiezen valt. Ook voor andere locaties staan ze open.

Meedenken kan na aanemlding via postbus2000@soest.nl ovv van 'aanmelding avond Kjoeps Soesterberg' of 'aanmelding avond Kjoeps Soest'. Dit kan ook telefonisch via 035-6093411.In Soest op maandag 17 februari 19.30 tot 21.00 uur in het gemeentehuis en Soesterberg woensdag 19 februari 19.30 tot 21.00 uur, locatie volgt nog. Binnenkort zal er ook via social media een swipe-enquête gehouden worden over de locaties, zodat iedereen ook op afstand zijn mening kan geven.