• Café Doodgewoon geeft antwoord op veel vragen

    Plus Online

Café Doodgewoon - informatie voor mensen met een korte levensverwachting

11-09-2019, 14:16 | Lezersnieuws | Peter

SOEST- Op woensdag 25 september 2019 organiseert stichting ELZIS wederom Café Doodgewoon. 

Café Doodgewoon richt zich op mensen met een korte levensverwachting bijvoorbeeld als gevolg van ziekte. Dit keer behandelen twee  artsen, gastspreker mevrouw Gea Antonides (specialist ouderengeneeskunde) en de heer Leo Weusten (huisarts in Soest), het thema “Euthanasie en Wilsverklaring’. De opzet van de bijeenkomst is zowel informatief als interactief.  
 
Naast het geven van informatie biedt Café Doodgewoon de gelegenheid aan lotgenoten, mantelzorgers, vrijwilligers en zorgverleners om elkaar in een ongedwongen sfeer te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. Zorgverleners zijn te herkennen aan hun naambadges. 
 
VOOR WIE Iedereen met een korte levensverwachting, mantelzorgers, vrijwilligers en zorgverleners (huisartsen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, diëtisten, et cetera). Bent of voelt u zich betrokken bij een of meer patiënten met een korte levensverwachting, dan bent ook u van harte welkom. 
DOOR WIE Café Doodgewoon wordt georganiseerd door stichting ELZIS (Eerste Lijn Zorg in Soest). Bijna alle zorgverleners in Soest zijn hierbij aangesloten (huisartsen, fysiotherapeuten, thuiszorg, et cetera). 
 
DOEL Tijdens Café Doodgewoon informeren deskundigen u dit keer over het thema ‘Euthanasie en Wilsverklaring’.  Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen en er is de mogelijkheid om lotgenoten te ontmoeten. 
 
PRAKTISCHE INFORMATIE Café Doodgewoon wordt georganiseerd in de grote zaal op het Zorgplein, Dalplein 61 te Soest. Hier is voldoende parkeergelegenheid. De zaal is open vanaf 15.00 uur. Het programma start om 15.30 uur en duurt tot 16.15 uur, gevolgd door een informeel gedeelte. De toegang is gratis, net als het eerste kopje koffie of thee. Uiterlijk 17.00 uur is de bijeenkomst afgelopen. 
 
AANMELDEN Aanmelden kan via mail naar info@elzis.nl. Graag horen wij met hoeveel personen u denkt te komen. Ook zonder aanmelding bent u van harte welkom. 
 
Stichting ELZIS is van plan om in 2020 meer bijeenkomsten te organiseren. Meer hierover via de lokale kranten of via de website www.elzis.nl.