Mantelzorgers naar theater

SOEST De gemeente zet op zondag 10 november mantelzorgers in het zonnetje. Op de Dag van de Mantelzorg kunnen zij 's avonds naar een theatervoorstelling in De Speeldoos in Baarn. Het Myosotis Theater speelt speciaal voor mantelzorgers de voorstelling 'Hart en Ziel'. Daarna treedt de Leusdense jazzzangeres op.

De avond is bedoeld voor mantelzorgers die zorgen voor iemand in Soest of Soesterberg. Wethouder Liesa van Aalst hoopt dat veel mensen aanwezig kunnen zijn en genieten van de voorstelling en het optreden. ,,Ze verdienen het enorm!'

Veel mensen zorgen langdurig en onbetaald voor een familielid, vriend of vriendin. Veel mensen verlenen deze mantelzorg omdat ze vinden dat het zo hoort. Ze vinden het soms zelfs heel vanzelfsprekend. Toch is het dat allerminst. Zorgen voor een ander kan veel voldoening geven, maar het kan ook zwaar zijn. Het aantal mantelzorgers groeit de komende jaren, en daarmee ook de ondersteuning voor mantelzorgers. De gemeente wil voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken. Naast de reguliere ondersteuning aan mantelzorgers doet ze op de Dag van de Mantelzorg iets extra's voor ze.

Samen met zorg- en welzijnspartners biedt de gemeente de mantelzorgers in Soest en Soesterberg een aantrekkelijk avondprogramma. Mantelzorgers zijn vanaf 19:00 uur welkom in Theater De Speeldoos aan de Rembrandtlaan in Baarn. Er is dan alle tijd om rustig binnen te komen en een kop koffie te drinken. Het programma start rond 19.20 uur met een welkomstwoord van de wethouders van Soest en Baarn. Het Myosotis Theater speelt tot ongeveer tien over negen, inclusief een pauze. Na afloop van de voorstelling kunnen de mantelzorgers in de Foyer van de Speeldoos genieten van een drankje en een hapje. Judith Nijland zingt daar tijdens de pauze en na de voorstelling. De bijeenkomst eindigt om 22.00 uur.

Mantelzorgers kunnen zich tot en met 27 oktober aanmelden via www.zorgzaamsoest.nl/dagvandemantelzorg of via het Steunpunt Mantelzorg, tel. 06-11361202.

Om de zorg voor de thuisblijvers over te nemen is er bij King Arthur Groep dezelfde avond een gezellig programma. Meer informatie hierover en aanmelden: tel. 06-37449397.