• Vlnr: René Hup (bestuurder Amaris Zorggroep), Jeroen Kamerbeek (directeur commercie Tzorg), Janet Zwanenburg (directeur zorg thuis Amaris Zorggroep), René Akkermans (directeur zorg Tzorg).

    Amaris

Tzorg neemt hulp bij het huishouden over van Amaris

SOEST ,,Na zorgvuldige afweging van mogelijkheden kiest Amaris Zorggroep ervoor om, voor de thuiswonende cliënten, zich te richten op haar kernactiviteit: professionele complexe zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) en de
Zorgverzekeringswet (Zvw)", schrijft de zorgorganisatie. Als gevolg hiervan neemt vanaf oktober 2019 de zorgorganisatie Tzorg de hulp bij het huishouden van Amaris Zorggroep in de regio Eemland gefaseerd over.

In oktober wordt de hulp bij het huishouden overgenomen in Baarn en Bunschoten en in november volgt Soest en Nijkerk. Door deze ontwikkeling veranderen de huishoudelijk medewerkers en planners van Amaris die werkzaam zijn in de extramurale zorg van werkgever. Het uitgangspunt is dat hun baan, salaris en werktijden onveranderd blijven. ,,Ook de cliënten met indicatie zijn gegarandeerd van een gecontinueerde levering van hulp bij huishouding. Op deze manier verandert er voor alle betrokkenen zo min mogelijk."

Tzorg is een zorgaanbieder op landelijk niveau - heeft contracten met ruim driehonderd gemeenten - en is specialist als leverancier van huishoudelijke zorg binnen de Wmo. Zo'n 10.000 thuishulpen en begeleiders van Tzorg zorgen ervoor dat meer dan 50.000 cliënten langer thuis kunnen blijven wonen.