• Voorlichting ADHD in Soest

    Stockfoto

Voorlichtingsavond ADHD Spreekuur in Soest

20-09-2019, 11:21 | Lezersnieuws | Peter

SOEST - Vanaf 1 april 2019 zijn gemeente en ELZIS (Eerste Lijn Zorg In Soest) gestart met een gezamenlijke spreekuur voor kinderen en jongeren met het vermoeden van ADHD. Op woensdagavond 9 oktober 2019 wordt een tweede informatiebijeenkomst gehouden. Ouder, belangstellende, leerkracht of hulpverlener? U bent van harte welkom op het Zorgplein (Dalplein 61, Soest). Inloop vanaf 19.15 uur, start programma om 19.30 uur. Vol is vol.

Wat is het programma op de voorlichtingsavond 9 oktober?

Mevrouw Josemarie van der Linden, kinder- en jeugdpsycholoog, vertelt iets over de kenmerken van ADHD. Daarna gaat de heer Eelco Bunte, huisarts in Soest, in op de medicijnen die je kunt gebruiken bij ADHD. Mevrouw Suzan Bruns en mevrouw Patricia Mutze zijn de hulpverleners die het spreekuur gaan houden. Zij vertellen over de gang van zaken. Daarna is er nog tijd voor vragen. U bent van harte welkom zonder aanmelding.

Hoe werkt het spreekuur?

Ouders, leerkrachten of een zorgverlener kunnen vermoeden dat een kind ADHD heeft. Het is lang niet altijd zo dat het ook echt ADHD is. Er kunnen andere dingen aan de hand zijn, die leiden tot druk gedrag. Daarom worden het kind en de dagelijkse leefomgeving eerst goed in kaart gebracht. Dat in kaart brengen gebeurt tijdens het ADHD spreekuur. Een speciaal opgeleide praktijkondersteuner van de huisartsenpraktijk en een pedagogisch medewerker van het Jeugdteam van de gemeente gaan met u in het gesprek. Kind en ouders worden allebei betrokken bij deze gesprekken. We praten over hoe het thuis gaat en op school. Natuurlijk horen we ook graag over hobby’s, sport en vrije tijd. Zo proberen we een beeld te krijgen van het kind in zijn dagelijks omgeving.

Hebt u specifieke vragen over uw kind?

Loop dan eens vrijblijvend binnen op het open spreekuur. Daar vindt u een luisterend oor. Iedere maandag tussen 11.00 en 12.00 uur staat de deur open op het Zorgplein (Dalplein 61, Soest).

Spreekuur op afspraak

Voor het maken van een afspraak voor het spreekuur neemt u contact op met de eigen huisarts, de intern begeleider op school of een medewerker van het gemeentelijke Jeugdteam. Vaak kunt u al binnen twee weken terecht.

Op de site www.elzis.nl of www.zorgzaamsoest.nl vindt u nog meer informatie over het ADHD spreekuur. U kunt ook mailen naar adhd@huisartsensoest.nl.