• Amsterdam

3 redenen om af en toe eens naar Amsterdam te gaan

Het is mooi wonen in Soest. Maar af en toe de grote stad bezoeken kan best leuk zijn. Via station Hilversum ben je met het openbaar vervoer binnen een uurtje in Amsterdam Centraal voor een fijn dagje shoppen, cultuur en wellness.

Onze hoofdstad heeft veel te bieden, of het nu om bijzondere boetiekjes gaat of die ene specialistische kapper, enkel in een stad met een aardig inwoneraantal zul je bepaalde zaakjes tegenkomen.

Wij hebben in dit artikel drie mooie redenen voor je op een rijtje gezet waarom een bezoekje aan Amsterdam op zijn tijd echt de moeite waard is.

Centrum van cultuur
Het vernieuwde Rijksmuseum of het Van Gogh Museum liggen voor de hand natuurlijk, maar Amsterdam heeft nog veel meer te bieden wanneer het op musea aankomt. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, wetenschap of mode, voor iedereen is er wel een museum te vinden.

Ben je met de kinderen op pad dan is een bezoekje aan het NEMO wellicht de beste keuze. Wil je liever wat cultuur snuiven met je geliefde breng dan een bezoekje aan een van de verborgen musea aan de grachten.

Ook voor nieuwe kunst kun je er terecht, want de grootste exposities en tentoonstellingen vinden vaak in de hoofdstad plaats. De mooie Soester landschappen van Matthieu Wouters waren bijvoorbeeld alleen even te zien in Amsterdam.

Houd de stadsagenda in de gaten voor bijzondere exposities, tijdelijke tentoonstellingen of de opening van een nieuwe kunstgalerij en doe je tegoed aan de schatten van cultuur die ons land binnen de grenzen heeft.

Eindeloos shoppen
Ben je de Kalverstraat door dan kun je nog eindeloos verder shoppen in Amsterdam. De leukste winkeltjes vind je juist achteraf, zoals fijne kledingboetiekjes met speciale thema’s of kekke kook winkeltjes waar je altijd de leukste cadeautjes kan halen.

Een mooi gebied om rond te neuzen zijn de bekende 9 Straatjes in de grachtengordel. In negen straten met klinkende namen zoals de Wolvenstraat, de Huidenstraat en de Gasthuismolensteeg vind je niet alleen mooie monumentale woningen, maar ook een collectie van bijzondere winkels. Van schoenen, tassen, sieraden en kleding tot home & lifestyle en speciale chocolade, hier ben je werkelijk van alle markten thuis.

Een tip is ook om het zelfs nog iets verder buiten het centrum te gaan zoeken. Pak de tram of een OV fiets en begeef je naar het gezellige Oost of de Jordaan om daar de straten af te struinen naar leuke shops. Hier zul je het echte Amsterdamse leven tegenkomen, met een stuk minder toeristen die je voor de voeten lopen.

Kijk vooral uit naar de onafhankelijke winkeltjes, dus niet de winkelketens die je overal tegenkomt. Het zijn de lokale zaken die de vrijheid hebben om echt een unieke collectie samen te stellen en je ondersteunt hiermee gelijk de kleine ondernemers. Vaak neemt de winkeleigenaar graag de tijd om je bij te staan met persoonlijk advies en goede tips.

Luxe wellness
Zijn je voeten moe van het rondstruinen en ben je wel toe aan wat ontspanning, of wil je wellicht een compleet dagje even alleen aan jezelf denken? Voor de wekelijkse manicure / pedicure, of een ontspannende massage, kun je ook gewoon in Soest terecht uiteraard. Maar wil je een keer wat anders proberen dan moet je het weer in de grote stad zoeken.

Floating tanks bijvoorbeeld, waarbij je een bepaalde tijd in zout water drijft en al je zintuigen even echt rust kan geven. Deze trend is alweer een aantal jaar geleden overgewaaid vanuit de Verenigde Staten en kan wonderen doen voor het zenuwstelsel en helpen bij stressmanagement.

Ook wanneer je iets speciaals wilt laten doen op het gebied van beauty dan heb je het er voor het uitkiezen. Een schoonheidsbehandeling compleet met natuur- en diervriendelijke producten bijvoorbeeld, of die ene nieuwe nageltechniek die de beautysalons in de kleinere steden nog niet bereikt heeft.

Wellicht heb je een wilde krullenbol en weet de gewone kapper om de hoek er vaak geen raad mee. Dan vind je in Amsterdam dé krullenkapper Vanessa van der Roest waar je je haar eens echt goed in model kan laten knippen.

Af en toe erop uit naar de grote stad
Redenen genoeg dus om af en toe een uitstapje naar een grotere stad te maken. Natuurlijk kun je naast Amsterdam ook prima een van de andere mooie grote steden van Nederland aandoen en er regelmatig een dagje uit van maken.

Met het openbaar vervoer of de auto, in ons kleine landje heb je de meeste plaatsen al snel bereikt vanuit centraal gelegen Soest en omgeving. En het allerfijnste aan een dagje weg is misschien wel het thuiskomen, volop geïnspireerd maar ook ontspannen.

Dit artikel wordt aangeboden door een externe redactie.