• Sport en ontmoeting gaan hand in en hand tijdens de Soester Tennis Kampioenschappen.

    STK

Inschrijving STK gestart

SOEST Van vrijdag 21 september tot en met zondag 7 oktober vinden op alle vier de tennisparken in de gemeente Soest de 39e Soester Tennis Kampioenschappen (STK) plaats. Deelname aan dit recreatieve semi-open dubbelspeltoernooi staat open voor zowel volwassenen als kinderen (7 t/m 14 jaar). De onlangs gestarte inschrijving sluit op zondag 9 september om 23.59 uur.

Onder leiding van voorzitter Geert Middel is het 7-koppige organisatiecomité al sinds december vorig jaar volop bezig met de voorbereidingen. In het gezellige clubhuis van tennisvereniging De Toss, het park waar het toernooi traditiegetrouw start, vertelt hij vol enthousiasme: ,,Je ziet bij veel sporttoernooien de animo sterk afnemen. We zijn dan ook heel blij dat we vorig jaar maar liefst 324 inschrijvingen hadden. Dat was voor het vierde opeenvolgende jaar een record."
PLEZIER ,,Een groot toernooi als STK vergt natuurlijk veel voorbereidingswerk", vervolgt Middel. ,,Gelukkig hebben we er als comité met z'n allen veel plezier in en krijgen we elk jaar vele enthousiaste reacties van de deelnemers en sponsors. Daar doe je het voor. Vorig jaar hadden we enorm veel last van de vele regenbuien en moesten er talloze wedstrijden verzet en geannuleerd worden. Om het voor onze wedstrijdplanning werkbaar te houden en hen veelvuldig nachtwerk te besparen, geldt er dit jaar een maximum van 300 inschrijvingen. En natuurlijk hopen we dat het mooie weer minstens aanhoudt tot en met de finaledag op 7 oktober."

GEHEIM Gevraagd naar het geheim achter het succes van STK antwoordt Middel lachend: ,,Er is geen geheim, of het moet zijn dat STK vooral gezelligheid biedt in combinatie met een competitie-element." Voorheen was het een voorwaarde dat beide dubbelspelers woonachtig waren in de gemeente Soest of lid waren van een tennisclub in de gemeente Soest. Inmiddels geldt dat voor maar één van de twee dubbelspelers. STK is voor jong en oud. Beginnende en gevorderde tennissers vanaf 15 jaar kunnen zich inschrijven in de verschillende categorieën voor volwassenen: damesdubbel, herendubbel en gemengd dubbel. Kinderen van 7 tot en met 14 jaar kunnen, samen met hun ouder, meedoen in de speciale categorie Ouder/Kind. Belangrijke succesfactoren voor STK zijn ook het gezellige buffet in het middenweekend. Dat is dit jaar op zaterdag 29 september bij LTC Soestdijk, waar altijd minstens 200 mensen aan deelnemen en de grote loterij op de finaledag.

SPONSORS De deelnamekosten zijn slechts € 11,- per persoon per onderdeel. Middel: ,,Om STK te kunnen organiseren zijn we sterk afhankelijk van de financiële bijdragen van lokale sponsors. We lopen dit jaar helaas achter wat betreft de benodigde sponsorinkomsten. Soester bedrijven die STK dit jaar willen sponsoren zijn dan ook van harte welkom om zich te melden. Op www.stksoest.nl staan de contactgegevens vermeld."

VERNIEUWEN ,,STK staat als een huis maar we blijven vernieuwen om het toernooi telkens nog leuker te maken voor de deelnemers'', zegt Middel tot besluit. ,,Het speelschema staat op www.stksoest.nl. Daar kun je je ook inschrijven als deelnemer.