• Van links naar rechts: Mike van Zetten (SEC), Jaimie Hensen (SO Soest) en Edgar Sorsorov (SEC).

    Jeroen van der Veer

Jaimie Hensen wint grote finale

Doelman SO Soest pakt de latjetrap-titel

SOEST Op 'eigen veld' is Jaime Hensen de winnaar geworden van de Intersport van Dam Latjetrapcompetitie. De doelman van SO Soest bleek na vijf pogingen beter te zijn dan zijn concurrenten Mike van Zetten (SEC) en Edgar Sorsorov (SEC). ,,Zo zie je maar weer wie de beste trap heeft hé..."

Jeroen van der Veer

Na een wekenlange strijd tussen alle voetbalverenigingen uit Soest stonden de finalisten vorige week op het sportcomplex van SO Soest. De finaledag begon nog met een vriendelijke groet van alle deelnemers, maar daarna veranderde het trio in fanatieke spelers die maar één doel hadden; de competitie in Soest winnen.

NOG NIET SCHERP In de voorrondes liet SEC-speler Mike van Zetten zien of een uitstekende trap te beschikken, maar deze was hij op de finaledag kwijt. Was het de druk, de spanning of zat hij met zijn hoofd al bij de zomerstop? Het is een vraag die ook hij niet kon beantwoorden. ,,Dan sta je de gehele competitie bovenaan en wordt je laatste op de finaledag. Ongelofelijk", zei de SEC-speler met een grote lach.

De spelers mochten ieder twee keer vanaf de penaltystip schieten en drie keer vanaf de zestien. Hierbij vlogen de eerste twee pogingen van Van Zetten over de dwarsliggen en daardoor stond hij na twee pogingen op nul punten. Diezelfde score behaalde ook Jaime Hensen. Sorsorov was wel direct scherp en sloeg toe. De behendige speler van SEC schoot zijn tweede poging op de lat en kon de overwinning daardoor al ruiken.


EENDAGSVLIEG Wat zijn teammaatje Van Zetten daarna ook probeerde, de vorm ontbrak simpelweg en kwam niet meer terug. Ook bij zijn pogingen vanaf zestien meter wist hij de lat niet te raken en bleef zijn productie steken op twee doelpunten. Hierdoor kwam de teller op slechts één punt te staan. ,,Je bent een eendagsvlieg", lachte Hensen tijdens het schieten naar zijn tegenstander, doelend op zijn sublieme voorronde.

DRUK Hensen zelf kwam na zijn mislukte pogingen vanaf elf meter wel op stoom en de keeper liet zien over een goede trap te beschikken. Zijn eerste twee pogingen vanaf de zestien raakten de dwarsligger en daardoor kwam Sorsorov onder druk te staan. De kleine speler wilde groot in zijn daden zijn, maar faalde jammerlijk in die poging. Zijn drie schoten vanaf de zestienmeterlijn kwamen allemaal in het doel terecht en hierdoor behaalde Sorsorov een eindscore van 3,5.

IN TRAINING Dat bleek een halve punt te weinig om op gelijke hoogte te komen met Hensen en daardoor ging de spontane doelverdediger van SO Soest er met de prijs vandoor. Toeval of niet, Hensen was de enige speler die op dat moment nog in training was in verband met de nacompetitie. ,,Zou dat er mee te maken hebben", glunderde hij met de prijs in z'n hand.

Na afloop werd de kracht van Latjetrap zichtbaar. Sportief werd elkaar de hand geschud en werden de felicitaties uitgedeeld aan Hensen. Sport verbroedert en daar heeft ook de competitie van Intersport van Dam en soestercourant.nl aan bijgedragen.