• De Vrienden van Soesterberg, in geel shirt, halverwege de jaren tachtig tegen de oud-internationals.

    Archief Jan de Mos

Veteranen Soesterberg maken zich klaar voor 'FC Utrecht'

Veteranen spelen walking football bij 't Vliegdorp

SOESTERBERG Zestig- en zeventigplussers die in het verleden de geelzwarte kleuren hebben verdedigd van voetbalvereniging Soesterberg (voorloper van 't Vliegdorp) zijn zaterdag bij elkaar geweest voor een training ter voorbereiding op een bijzondere wedstrijd. Zij spelen op vrijdag 9 november om 15.00 uur aan de Kerklaan walking football tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht.

Jan van Steendelaar

De oud-voetballers uit tSoesterberg zien elkaar nog regelmatig. De spelers hebben zich officieus verenigd in VVS (Vrienden van Soesterberg). In die hoedanigheid gaan de veteranen de voetbalschoenen weer onderbinden. Met trainingen bereiden ze zich voor op de krachtmeting op het complex van 't Vliegdorp.

VOETBALPLEZIER Jan de Mos is één van de spelers van het team van Vrienden van Soesterberg. ,,Een jaar of dertig geleden speelden wij met ons Soesterberg-team tegen de oud-internationals. Natuurlijk waren wij toen wat fitter. Maar het voetbalplezier is na al die jaren onveranderd. Wij zijn in de gelegenheid gesteld om opnieuw tegen enkele oude sterren te voetballen. Die handschoen nemen wij graag op."

HENK WERY Destijds speelden ze tegen onder anderen Hans Eijkenbroek, Henk Wery, Bennie Muller, Peter van Kempen en doelman Heinz Stuy. De Mos en zijn teamgenoten gaan nu walking football spelen tegen de voormalige profs van Utrecht. De spelersnamen van de cracks van weleer zijn nog niet bekend.

BEWEGEN Walking football is een aantal jaar geleden door de KNVB geïnitieerd om ouderen meer te laten bewegen. De regels zijn eenvoudig: voortbewegen mag alleen wandelend, slidings zijn niet toegestaan. Oud-profs vertegenwoordigden onlangs Nederland op het WK in Bristol waar ze achter Engeland en Schotland derde werden.

WENNEN De training van zaterdag was vooral bedoeld om weer aan elkaar en aan de bal te wennen. De tweede training van de veteranen is op vrijdag 26 oktober, ook vanaf 15.00 uur op een van de velden van 't Vliegdorp aan de Kerklaan.

Twee weken later volgt het duel met oud-FC Utrecht.