• Achterveld-SEC

  Ronald Kersten
 • Achterveld-SEC

  Ronald Kersten
 • Achterveld-SEC

  Ronald Kersten
 • Achterveld-SEC

  Ronald Kersten

SEC slaat geen slecht figuur tegen koploper

ACHTERVELD Het groen-witte gezelschap van trainer Rein Westra stapte zaterdag trots van het veld. SEC had weliswaar van Achterveld met 3-0 verloren, maar had het de koploper niet makkelijk gemaakt. ,,Ik ben trots op mijn jongens'', vertelt Westra.

Ton van Zoeren

Voor de nog ongeslagen gastheer leek het duel tegen het nog puntloze SEC slechts een formaliteit. Maar de Soesters waren naar Achterveld afgereisd om hun huid zo duur mogelijk te verkopen. ,,We zijn hier heen gegaan om compact te spelen en de nul te houden. Aanvallende aspiraties hadden wij niet, omdat ik vandaag veel middenvelders en aanvallers moest missen'', aldus Westra. De Soesters wisten de bal niet voorin te houden en daarom kwam de defensie onder druk te staan, maar hield prima stand met een solide achterlinie, waarin Mike van Zetten, Marco Valkenburg, Stefan Jak en Jeffrey van de Hoed in goede vorm staken. Zij konden daarnaast ook rekenen op hun doelman Jeffrey Posthuma, die een uitstekende pot stond te keepen.

NOODLOT SEC leek de rust schadevrij te halen. Maar het noodlot sloeg in de 45e minuut toch toe. Een schot van richting veranderd door Van de Hoed maakte Posthuma kansloos: 1-0. Na de thee bleef SEC in de organisatie spelen en deelden zelfs een paar speldenprikjes uit. Stiekem werd er op gehoopt dat het bij een kleine nederlaag zou blijven. Maar na zeventig minuten liepen de Gelderlanders toch uit naar de 3-0 eindstand. Jammer was dat de arbiter niet af floot met de negentig minuten op de klok, want juist in die ene extra minuut die hij bijtelde brak Sander Van Essen zijn pols en maakte daarmee de ziekenboeg van de groenwitten nog voller.

MEER INGEZETEN Westra had wel mogelijkheden gezien voor een punt tegen de koploper.  ,,Verdedigend ging het ons vandaag wel goed af. Door die ongelukkige tegentreffer ga je helaas niet ongeschonden de rust in.'' De coach had een krappe bezetting met maar één wissel op de bank. ,,Er zijn veel blessures van voornamelijk aanvallende spelers. En dat kon je vandaag goed zien, want als wij wat meer druk naar voren hadden kunnen zetten, had er vandaag echt meer ingezeten. Daar ben ik heilig van overtuigd. Maar goed, de groep blijft positief en daar sta ik niet van te kijken. Het voetbal is weer terug.''

KLAZIENAVEEN Uitblinker Posthuma nam de complimenten ontvangst. De uit Drente afkomstige doelman bleef echter bescheiden. ,,Ik ben geen persoon die graag over zichzelf praat. Ik kijk naar het team en probeer gewoon mijn steentje bij te dragen door zoveel mogelijk ballen te maken en dat is vandaag aardig gelukt.'' Hij is niet paniek over het nog puntloos zijn. ,,Dat zegt mij helemaal niets. Er is nog van alles mogelijk. Wij willen de sprint omhoog in zetten. De stemming in de groep is goed. Het is kwestie van tijd en wachten op de doelpunten en de punten.'' Posthuma verruilde VV Klazienaveen twee jaar terug voor SEC. ,,Ik kwam in Soest wonen en wilde graag voetballen en kwam via Marco Valkenburg in contact met SEC. Dat voelde goed en ben daar goed ontvangen. Dat was voor mij belangrijk. Dit jaar kreeg ik mijn kans in het eerste. Met die groep jongens klikte het goed en wil met hun graag mijn kans pakken.''