• De Sloveense renner Primoz Roglic van Jumbo-Visma viert de eindoverwinning in de Vuelta 2019 met teamgenoten.

    JAVIER LIZON

La Vuelta-bijeenkomst in de Proloog Amerongen

SOEST In De Proloog in Amerongen wordt op maandagavond 30 september een bijeenkomst gehouden over La Vuelta Holanda. Projectorganisatie La Vuelta Holanda en Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug en Vallei nodigen partijen die met de organisatie van een activiteit of evenement willen bijdragen aan La Vuelta Holanda 2020 uit om mee te denken over de invulling van het programma.

In 2020 komt één van de drie grootste wielerrondes van de wereld naar Nederland. Slechts drie keer eerder startte deze wielerronde buiten Spanje. Van 14 tot en met 16 augustus zijn de beste renners van de wereld te bewonderen in Utrecht en Breda. Op zaterdagmiddag 15 augustus kleuren de Utrechtse Heuvelrug en Amersfoort rood en doorkruist de karavaan de regio Utrecht.

De spanning richting het startweekend wordt opgebouwd met een serie evenementen en activiteiten. Ondernemers, evenementenorganisaties, toeristisch-recreatieve aanbieders en andere personen of partijen die willen bijdragen aan La Vuelta Holanda 2020 worden uitgenodigd om mee te denken over de invulling van het programma in de parcoursgemeentes in de regio Utrecht. Tijdens deze interactieve bijeenkomst wordt er gebrainstormd over de kansen die dit evenement partijen in de regio biedt.

PARCOURS La Vuelta gaat in 2020 op vrijdag 14 augustus van start in de stad Utrecht. De tweede en derde etappe zijn op 15 en 16 augustus, waarbij het peloton door de provincies Utrecht en Noord-Brabant fietst. De Ronde van Spanje doorkruist in 2020 liefst 34 Nederlandse gemeenten in drie dagen. In Utrecht gaat het parcours door de gemeenten Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg, Leusden, Amersfoort, Soest, Zeist, De Bilt en Utrecht.