• Jaap van den Broek

Beste Idee Soest moet innovatief en creatief zijn

SOEST Gemeente Soest en de Soester Zakenkring houden 11 oktober de zesde editie van het Ondernemerscongres. Vast onderdeel van het congres is de verkiezing van het Beste Idee van Soest. Vorig jaar won de onderneming Tech Assistance. Een bedrijf van drie 14-jarige ondernemers. De Soester Zakenkring gaat nu op zoek naar een volwassen winnaar.

Peter Beijer

Tech Assistance helpt oudere mensen bij het installeren van moderne technologie. Dat doen de piepjonge Luca Castelnuovo, Victor Lampe en Brian van Meggelen voor een tarief van slechts € 15,00 per klus.

Luc: ,,Wij wonnen onder meer een cursus. Op die cursus leerden wij veel over marketing en hoe wij onze doelgroep moeten bereiken. Wij bieden nu een strippenkaart aan met korting. Elke maandag geven wij van 15:00 tot 16:00 uur een spreekbeurt in Molenschot. Dit willen we uitbreiden met de verzorgingstehuizen van Mariënburg in Soestdijk."

18 JAAR Paul Martens, secretaris van de Soester Zakenkring: ,,Die jongens hadden hun presentatie perfect voorbereid. Daar kreeg je al een warm gevoel bij. Ondernemende kinderen die iets willen doen voor ouderen verdienen steun. Voor het congres van dit jaar hebben wij de leeftijdsgrens verhoogd naar minimaal 18 jaar. Bovendien verdient het de voorkeur dat de ondernemer is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel."

JURY Martens vormt bij de derde jaargang van de verkiezing met Thijs Duindam, Judith de Pagter, Mels van Vulpen en Vanessa van der Linden de jury. Uit de inschrijvingen wordt door de jury een top drie samengesteld. Tijdens het ondernemerscongres bepaalt de publieksjury wie de winnaar wordt. De Soester Zakenkring heeft inmiddels een aantal inschrijvingen op het bureau liggen. Daar zitten, volgens Martens, potentiële winnaars bij. ,,Mooie creatieve ideeën op gebied van duurzaamheid en een prachtig probleemoplossend idee hebben we binnengekregen."

LEUKER Martens wil in dit stadium niets verklappen over de details van de ingediende plannen. Wat hij wel kwijt wil is zijn tevredenheid over het innovatieve karakter van de ideeën toto dusver. ,,Daar worden wij als jury blij van. Een innovatief en onderscheidend idee waar je niet alleen geld mee verdient, maar waarmee je ook de wereld een stukje leuker maakt, geniet onze voorkeur. Neem Simply Colors als voorbeeld. Een mooi bedrijf uit Soest dat letterlijk aan de keukentafel begon maar nu producten wereldwijd verkoopt."

Tot en met 25 augustus kunnen ondernemers hun idee opgeven via de website www.hetbesteideevansoest.nl. De winnaars van de wedstrijd krijgen de door de Rabobank Amersfoort Eemland en de Soester Zakenkring beschikbaar gestelde ontwikkelbudgetten van respectievelijk 1000, 500 en 250 euro.

TIPS Voor de deelnemers heeft Luca Castelnuovo een paar tips. ,,Wij hebben ons goed voorbereid, wisten alles uit ons hoofd. Vooraf hadden we al vragen bedacht die wij uit het publiek konden krijgen. De nadruk lag bij ons op maatschappelijk ondernemen. Dat sprak de Soester ondernemers wel aan."