• Buijs Regiomakelaars

Buijs alweer 20 jaar thuis in Soest

Advertorial

SOEST Van Amnestylaan tot Korte Kerkstraat en van Houtsnip tot Veldweg. Overal in Soest worden huizen te koop aangeboden. Buijs Regiomakelaars is een bekende naam die op de te-koop-borden te zien zijn. Onno Buijs is het gezicht van Buijs Regiomakelaars en vanaf 1999 makelaar in Soest.

Peter Beijer

Twintig jaar actief in Soest en vestiging in Amersfoort. Onno Buijs, zelf makelaar vanaf 1991, werkt graag in de regio Midden-Nederland en dan met name in Soest.
,,Ik vind het hartstikke leuk om hier actief te zijn. In Soest is een gemêleerde doelgroep met veel ondernemers en veel gezinnen. Deze plaats is ideaal om je kinderen op te laten groeien. In Soest zijn goede scholen, er is veel natuurschoon en je hebt steden dicht in de buurt. De Soesters zijn heel gedreven en komen graag in actie. Ik heb dat zelf ondervonden in de actie met Holland4ALS, waar ik zelf ook sportief aan meedoe met team GeTTogether. Mooi als zoveel mensen zich inzetten voor het goede doel."

ERVAREN Vanuit de kantoren aan de Burgemeester Grothestraat 13 en Amersfoort werkt Buijs met een ervaren team NVM-makelaars, ondersteund door een professionele binnendienst. Een toonaangevend project dat binnenkort haar gezicht laat zien is het Soester Erf op de hoek van de Stadhouderslaan en de Korte Brinkweg. Een uniek project volgens Onno Buijs: ,,De rietgedekte boerderij is het centrale punt en de enige bestaande bouw van het Soester Erf. Deze woning dateert van eind zestiende eeuw. Dit gemeentelijke monument wordt opgeknapt. Het wordt een boerderij met twee woningen."

,,Rondom het plein worden verschillende woningen in karakteristieke stijl gerealiseerd. Met de Wagenloods, de Veldschuur en de vrijstaande Boerderette krijgt het erf in totaal acht originele woningen die in prijs variëren tussen de zes en acht ton. Van de acht huizen zijn er nog twee te koop. De woningen worden gasloos gebouwd. Met de aankoop van een huis uit dit project ben je in één klap van je persoonlijk energieprobleem af. Met zonnepanelen en een warmwaterpomp zijn de woningen energie-neutraal. Een investering voor de toekomst."

KOPERSMARKT Dat de woningmarkt nu in handen van de kopers is, betekent nog niet dat de taak van de makelaar eenvoudiger wordt, vertelt Onno.
,,Iedereen wil hetzelfde huis. Van de twintig woningen zijn er vijf populair en die andere vijftien vliegen niet zomaar weg. Je moet je in de mensen verdiepen en ze begrijpen. Meedenken en meevoelen. Wat je niet moet onderschatten is de emotie. Een huis verkopen waarin je bijvoorbeeld twintig jaar lief en leed hebt gedeeld doe je niet zonder emotie. Het is belangrijk dat de makelaar empathie heeft. Een huis is een belangrijk onderdeel van de driehoek relatie-gezin/werk/huis. Thuis moet een veilige haven zijn. Het geluk daarvan heeft niet te maken met de grootte van een woning. Iemand kan op een flat blijer worden dan in een groot huis. Dat moet je aanvoelen en dat maakt dit vak ook zo mooi."

OP MAAT ,,Wij bieden verkoop- en aankoopstrategie op maat, wij leveren gevalideerde NWWI-taxaties en met Qualis hebben wij een netwerk in het midden- en hogere segment. Nieuw is mijn specialisatie als Monumentenmakelaar waar ik door het NMO (Nationale Monumenten Organisatie) voor gevraagd ben om toe te treden. De wensen van onze klant zijn het uitgangspunt. Onze kennis van de markt is ondersteunend."

a [Buijs Regiomakelaars Soest, Burgemeester Grothestraat 13, tel. (035) 6032737, soest@buijsregiomakelaars