• Eeuweling Roel: ,,Ik vergeet niks, maar ik denk er te laat aan -

    Peter Beijer

Buren vieren verjaardag van 100-jarige Roel

17-09-2019, 23:34 | Lezersnieuws | Peter

 

SOEST - De hele buurt is uitgelopen om de 100ste verjaardag van ‘buurman Roel’ te vieren. De krasse Soester is geliefd bij zijn buren. Ter gelegenheid van zijn eeuwfeest hebben een aantal bewoners van de Wiardi Beckmanstraat hun buurman een verrassingsfeest bezorgd.

Roel Groenhof kwam op 17 september 1919 in Den Haag ter wereld. Hij kwam 24 jaar geleden in Soest wonen. De eeuweling heeft veel van de wereld gezien. Zo vertelde hij twee jaar geleden aan onze krant: ,,Ik heb gewerkt in de exploitatie van touringcars en hotels. Ik werkte in Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Pas als ik vakantie had ging ik weer naar huis."

Groenhof heeft tot op hoge leeftijd gewerkt. Zijn loopbaan kende veel avonturen: ,,Ik heb ook in Moskou gewerkt. In de Stalin-tijd. Nam ik jeans mee. Die kon ik wel kwijt daar. Toen ik 80 was kwam de bodem van de spaarpot in zicht en ging ik weer werken. Als chauffeur. In het begin moest ik ADHD-kinderen vervoeren. Die waren druk, niet normaal meer. Heb ik ze zo weer terug gebracht naar school. Moesten ze later hun excuses aanbieden. Later heb ik volwassen mensen naar speciale werkplaatsen gebracht. Tot mijn 92ste heb ik dat gedaan."

De 100-jarige is tijdens zijn feestje opmerkelijk monter. Zonder hulpmiddelen beweegt hij zich tussen zijn buren en wanneer er een gast de tuin binnenwandelt begroet Groenhof deze met een stevige handdruk.

Aan zijn gevoel voor humor zit nauwelijks sleet. O vertelde hij aan onze krant: ,,De concentratie loopt wat achter en de herinneringen wandelen niet meer mee. Ik vergeet niks, maar ik denk er te laat aan. De marathon zou ik nog kunnen lopen. Ik doe er alleen een maand over."