• Peter Beijer

Drie keer goud voor slager Marco Veenema

Advertorial

SOEST De R zit in de maand en dat is de letter die synoniem is voor rookworst. De lekkernij is er in allerlei soorten en maten. De ambachtelijk bereide rookworst is volgens kenners nog altijd de lekkerste. De rookworsten van Uw Slager Marco Veenema viel onlangs in de prijzen.

Peter Beijer

Er is geen ontkomen aan, bovenop de vitrine van slagerij Uw Slager Marco Veenema staan drie gouden bekers te pronken. Veenema heeft meegedaan aan de wedstrijd 'Arnhem Rookworststad'. De ingebrachte fijne rookworst, de grove rookworst en de runderrookworst werden met goud bekroond.

EIGEN RECEPTUUR Marco Veenema is sinds 1 juni 2017 eigenaar van de slagerij in winkelcentrum Overhees aan de Tamboerijn. De Hooglandervener is een echte ouderwets ambachtelijke slager. Zijn winkel heeft een omvangrijke keuze aan verse en (h)eerlijke producten. Het ambacht is herkend en erkend door de jury die de rookworsten van eigen receptuur met twee tienen en een 9,5 beloonde.

,,Ik ben in de slagerswereld begonnen toen ik 17 jaar was. In al die jaren heb ik geleerd dat het echte slagersvak dat van de ambachtelijke slager is."

UW SLAGER Marco is franchisenemer van de organisatie Uw Slager. ,,Deze keten heeft een filosofie die mij aanspreekt. Wij werken met eerlijk vlees dat afkomstig is van dieren die langer en zonder toediening van antibiotica hebben geleefd. Onze producten zijn streekgebonden. Zo verkopen wij varkensvlees van het merk Livar. Dit vlees is afkomstig van het Limburgs kloostervarken. De varkens van Livar doen niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italië. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!"

MAALTIJDEN De slagerij van Marco Veenema biedt meer dan de verkoop van vlees. Met Meat&Meals verkoopt de slager op de Tamboerijn 17 ook kakelverse kant- en klaar maaltijden in verschillende porties en uit verschillende keukens.

VERS ,,Onze maaltijden worden dagelijks vers bereid. Onze klant kan kiezen uit verschillende porties. Daarnaast verkopen wij maaltijden uit verschillende streken, bijvoorbeeld de Oosterse, Italiaanse of Hollandse keuken. Zo kan je dus de ene dag genieten van een heerlijke Kip Piri Piri en de dag daarna eet je een Italiaanse pastaschotel. Je sluit vervolgens af met een lekkere stamppot zuurkool of rode kool. Wij hebben verschillende mogelijkheden en elke maand is er een nieuw menu."

VAKJURY Het vakmanschap van Marco Veenema is herkend en bekroond door een vakjury. Tijdens de wedstrijd 'Arnhem Rookworststad' heeft Veenema drie rookworsten uit zijn assortiment laten beoordelen. De producten werden gekeurd op smaak, samenstelling, geur, consistentie en uiterlijk.

BEKRONING ,,Onze fijne rookworst, de grove rookworst en de runderrookworst werden door de jury beoordeeld. Deze producten worden naar eigen recept bereid. Dat was een van de voorwaarden om aan de keuring mee te doen. De prijsuitreiking was vorige maand. Het is een mooie bekroning voor het werk dat wij hier met ons team doen."

THUIS De slager die opgegroeid is in Hilversum en Hoevelaken voelt zich inmiddels prima thuis tussen de Soesters. ,,Ik zit hier nu anderhalf jaar. De klanten zijn inmiddels wel gewend aan mij. Soesters zijn nuchter, eerlijk en staan met beide benen op de grond. Dat sluit prima aan bij de formule van Uw Slager en bij mijn eigen beleving."

Meer informatie: www.marcoveenema.uw-slager.nl