• Jaap van den Broek

Eerste haringvaatje snel de deur uit

SOEST Negen goede doelen uit Soest kunnen een 'mooie' cheque tegemoet zien. Onder hen wordt 17.500 euro verdeeld. Dat is de opbrengst van de veiling van het eerste (Soester) haringvaatje.

Het jaarlijkse evenement van Zakelijk Soest zorgde er voor dat restaurant De Soester Duinen vorige week weer vol liep met Soester maar ook Baarnse ondernemers en aanverwanten. een snelle telling leerde dat ca 160 mensen op de veiling waren afgekomen.

250 KEER Na het welkomstwoord door Kees Wantenaar, voorzitter van de Soester Zakenkring, konden de aanwezigen bieden op het eerste tonnetje met Hollandse Nieuwe dat Vishandel 't Hoekje had meegenomen naar de horecaonderneming aan de Soesterbergsestraat. Stephan Ott en Antonio van den Hengel leidden de veiling.

Niet minder dan 250 keer werd er een bordje de lucht ingestoken. De aanwezige ondernemers lieten zien dat ze op deze gezellige bijeenkomst graag een donatie doen aan diverse instellingen in Soest en Baarn, die het (vooral) moeten hebben van giften. Zo werd na een enerverende serie biedingen het streefbedrag van 17.500 euro bereikt. Dat lag maar liefst 3750 euro hoger dan een jaar eerder tijdens de veertiende editie.

Het was Ramon Heinen van restaurant De Korte Duinen die met zijn (laatste) bod het eerste vaatje bemachtigde. Hij zegde toe dat hij de haring zal gaan serveren in een (zorg)instelling ergens in Soest, zodat nog meer mensen meeprofiteren van deze goede doelenactie.

GOEDE DOELEN De goede doelen die profiteren van de veilingopbrengst zijn: Openluchttheater Cabrio (statafels), Verpleeghuis Daelhoven (Tovertafel), Bentinck Fonds (tennisrolstoel), Dierenzorg Eemland (inrichting nieuwe ambulance), Project142, de Sinterklaasintochten Soest en Soesterberg, Weggeefwinkel Baarn, De Amerpoort (PastZo) en een bijdrage voor een gehandicaptenbus in Baarn.