'Goed slapen, ook in nieuwe jaar'

Advertorial

SOEST Thierry van Ellen van beddenwinkel Slaapspecialist Van Ellen aan de Van Weedestraat 16 heeft een bijzonder jaar achter de rug. In het bijna afgesloten 2019 startte hij zijn winkel in Soest. De slaapbranche is niet simpelweg het verkopen van bedden, matrassen en beddengoed volgens Thierry. ,,In deze branche gaat het vooral om goed advies. Ik ben geen dokter, maar door het adviseren van een goed matras en bed kan ik wel veel gezondheidsproblemen voorkomen."

MATRAS Een goed matras is essentieel voor een gezond lichaam legt Thierry uit. ,,Ergonomisch slapen is belangrijk. Op deze plek in de krant heb ik een artikel gelezen over het voorkomen van een burn-out. Altijd komt de nachtrust ter sprake. Die moet kwalitatief goed zijn. Hoe belangrijk is het dan ook om daarin te investeren. Een matras lijkt vaak een riante uitgave, maar je brengt daar wel een flink deel van een etmaal op door. Bovendien gaat een goed matras tien jaar mee. Dan vallen de jaarlijkse kosten reuze mee. In elke prijscategorie heb ik prima matrassen."

Thierry is ervaren in de beddenbranche. Zelf zegt hij daarover: ,,Ik zie direct wat goed is en wat niet goed is. Een bed is een zeer persoonlijk product. Een mens slaapt een derde van zijn leven. In de slaaptijd moet het lichaam herstellen van de dagelijkse inspanningen, zowel fysiek als geestelijk. Wanneer je te weinig of slecht slaapt kost dat energie."
KNIKKEBOLLEN Een herkenbaar gevolg van slechte nachtrust? ,,Overdag knikkebollen op het werk, of erger nog, achter het stuur. Je denkt dat je goed geslapen hebt, maar in werkelijkheid heb je kwalitatief geen goede slaap gehad. Dat is geen after-lunch-dip, maar het resultaat van een oud matras. Met het ouder worden van het matras wordt ook de nachtrust geleidelijk aan minder goed. De slaap wordt met korte waakmomenten onderbroken en een slecht matras veroorzaakt pijn in de rug en benen."

EXPERTISE ,,In onze slaapwinkel aan de Van Weedestraat 16 hebben wij niet alleen een grote collectie bedden, matrassen, kussen en beddengoed. Wij hebben de expertise in huis om je een perfect slaapadvies te geven. Mensen met rugklachten en pijn in de schouderzones lopen de deur plat bij de fysiotherapeut, terwijl de klachten vaak liggen aan een versleten matras."

Nu het jaar ten einde loopt en een verse kalender aan de muur hangt komen de goede voornemens. Thierry heeft een goede tip voor 2020: ,,Gun jezelf in 2020 een goede nachtrust. Heerlijk slapen is veel meer dan zorgen voor een goede ventilatie van de slaapkamer en fris gewassen beddengoed. Zonder dat je het misschien zelf realiseert kan je nog heel veel aan slaapkwaliteit winnen. Kom langs bij onze winkel aan de Van Weedestraat 16. Ik help je en laat je kennis maken met een scala aan mooie slaapproducten."