• Deskundige adviezen en behandelingen en uitstekende hulpmiddelen bij Voetencentrum Wender.

    Leon Bokhove

Hielpijn ligt in herfst vaak op de loer

SOESTERBERG Veel mensen hebben pijnklachten die te maken hebben met de voeten, bijvoorbeeld in de hiel of in de achillespees. Voor de oplossing van deze problemen kunnen mensen terecht bij een podotherapeut. De podotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van de voet en alle klachten die daaruit voortkomen.

Het behandelplan van een podotherapeut kan onder andere bestaan uit het aanmeten van podotherapeutische steunzolen, taping, een passend schoenadvies of een doorverwijzing naar de fysiotherapeut. Ook in Soesterberg kunnen mensen met klachten terecht bij de podotherapeut van Voetencentrum Wender. Dat is gevestigd aan de Rademakerstraat.

LICHAMELIJKE KLACHTEN Voeten behoren tot de basis van het lichaam en dit maakt dat veel lichamelijke klachten te verklaren zijn vanuit de voeten. Hielpijn is een van de meest voorkomende klachten, vooral in de herfstperiode.

SLIPPERS De podotherapeut ziet in die periode opvallend vaak mensen met hielklachten. Een mogelijke verklaring hiervan is het dragen van slap schoeisel, zoals slippers, in de zomerperiode. De peesplaat onder de voet kan daarbij overbelast zijn geraakt. Dit is te voelen door een scherpe, stekende pijn onder de voet, vooral na een rustperiode.

PIJNLIJK Vaak zijn de eerste stappen uit bed komt of nadat men voor langere tijd heeft gezeten, erg pijnlijk. Tijdens het lopen gaat deze pijn over in een doffe pijn, die soms uitstraalt naar de binnen- of buitenkant van de voet. Dit probleem komt veel voor, maar is goed te behandelen door de podotherapeut in Soesterberg.

HULPMIDDELEN Voetencentrum Wender is een innovatieve, vooruitstrevende organisatie. Zo worden podotherapeutische hulpmiddelen aangemeten met behulp van een iPad 3D scan. Met deze scanner kan de voet erg precies in kaart worden gebracht, maar komen ook veel gegevens over de voet naar voren

Een podotherapeut van het Voetencentrum zegt: ,,Denk bijvoorbeeld aan het volume van de voet, op basis waarvan een goed advies gegeven kan worden over welk behandelplan passend is bij de klachten die de patiënt ervaart. Veel mensen vinden deze manier van aanmeten erg prettig, omdat het meetproces erg beeldend en goed te begrijpen is."

PRAKTIJKKEURMERK De hoge kwaliteit die Voetencentrum Wender levert is terug te zien in het Praktijkkeurmerk voor podotherapiepraktijken, dat de organisatie dit jaar wederom heeft behaald met een 9,8. Om het Praktijkkeurmerk voor podotherapiepraktijken te verkrijgen, wordt een praktijk gecontroleerd op zes onderdelen.

Voetencentrum Wender heeft op vier van de zes domeinen een score van 100 procent behaald, met een totale gemiddelde score van 98 procent op de zes domeinen. ,,Zo weet onze klanten zeker dat ze terechtkomen in een podotherapiepraktijk die bezig is met het verbeteren en borgen van haar kwaliteit", aldus een woordvoerster van het Voetencentrum.

SOESTERBERG Voetencentrum Wender is te vinden aan de Rademakerstraat 93 in Soesterberg, in het pand van FysioSoesterberg.

INFORMATIE Voor meer informatie of om een afspraak te maken kan de website (podotherapeut.nl) worden geraadpleegd. Een telefoontje plegen kan ook, tel. 085-0516595.